Câtă cantitate de sare are parizerul de pasăre din supermarket

Câtă cantitate de sare are parizerul de pasăre din supermarket

Câtă cantitate de sare are parizerul de pasăre din supermarket

Asociaţia InfoCons Protecţia Consumatorului a transmis care sunt tipurile de parizer cu cel mai mare, respectiv cel mai mic conţinut de sare din supermarketuri. Asta, în contextul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă un consum mediu de sare de 5g/zi pentru un adult.

Ştiri pe aceeaşi temă

Produsele cu cel mai mic conţinut de sare au fost identificate după cum urmează: Auchan Parizer cu carne de pui 500g- 0.99 de grame, însemnând 19.8% din doza de sare zilnică recomandată, Cris-Tim Mini Parizer cu Pui 500g- 1.5 grame de sare (30% din doza zilnică recomandată) şi Cris-Tim Parizer Ţărănesc cu Pui 100g- 1.5 grame sare (30% din doza zilnică recomandată).

La polul opus, produsele cu cel mai mare conţinut de sare sunt: Aro Parizer cu carne de pasăre 500g şi Carrefour Parizer de pasăre 500g cu 2.6 grame de sare (52% din doza zilnică recomandată) şi Baroni Mini Parizer cu pui 500g cu 2.5 grame de sare (50 % din doza zilnică recomandată).

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă un consum mediu de sare de 5g/zi pentru un adult, 100g din produsul cu cel mai mare conţinut de sare acoperă 52% din cantitatea zilnică recomandată unui adult, iar produsul cu cel mai mic conţinut de sare, 19.8%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: