Când ar trebui făcută a treia doză de vaccin Pfizer, serul preferat de români

Când ar trebui făcută a treia doză de vaccin Pfizer, serul preferat de români

Pfizer, vaccinul preferat de români

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, spune că este posibil ca, pentru anumite segmente de populaţie, să fie recomandată o a treia doză de vaccin. Până în prezent, au fost imunizaţi trei milioane de români cu acest ser.

Ştiri pe aceeaşi temă

În toamnă, cei vaccinaţi cu serul Pfizer ar putea primi o a treia doză, anunţă coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă. 

Şi Alexandru Rafila, membru în comitetul executiv al OMS, crede că imunizarea celor vaccinaţi ar putea dura mai mult de şase luni: „Să vedem dacă această recomandare se referă la necesitatea vaccinării datorită mutaţiilor noului coronavirus sau dacă se referă la consilidarea imunităţii după cele două doze deja administrate pentru că imunitatea oricum cu siguranţă va dura mai mult de 6 luni”.

Din punctul de vedere al medicului infecţionist Adrian Marinescu, „Va depinde foarte mult de ce se va întâmpla în România şi nu numai, cum va fi cu vaccinarea actuală, cum vor fi condiţiile atunci“.
 
Până în prezent, peste 3 milioane de români s-au vaccinat cu Pfizer, vaccinul preferat de români. 

În privinţa imunizării copiilor, Gheorghiţă afirmă că aproximativ 800.000 de copii ar fi eligibili pentru a primi serul anti-COVID după ce acesta va primi autorizaţia de fi administrat categoriei de vârstă 12-15 ani.
 
Acesta subliniază că România are şi doze, şi capacitatea logistică de a vaccina pe cei din această categorie, în măsura în care părinţii îşi vor da acordul. „Depinde foarte mult de momentul la care se acordă acea autorizare de punere pe piaţă. Sigur, avem o reţea suficient de variată, în momentul de faţă, de centre de vacinare, încât să permitem accesul şi vaccinarea tuturor celor care îşi doresc să se vaccineze din acea grupă de vârstă. Mai mult sau mai puţin, vorbim de circa 800.000 de copii care sunt în această grupă de vârstă 12-15 ani, avem suficiente doze, deci se poate asigura fără probleme vaccinarea lor în măsura în care părinţii înţeleg importanţa vaccinării”, a declarat Valeriu Gheorghiţă sâmbătă, la Castelul Bran, unde participă, alături de o echipă mobilă, la imunizarea turiştilor. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările