Campania „Tu pe cine vrei blogger pe adevarul.ro?” continuă: propune subiectele despre care ai vrea să discutăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campania "Tu pe cine vrei blogger pe adevarul.ro?" continuă
Campania "Tu pe cine vrei blogger pe adevarul.ro?" continuă

Campania „Tu pe cine vrei blogger pe adevarul.ro“ continuă cu încă o propunere pentru voi, care să ne ajute apoi să vă oferim cel mai relevant conţinut. Deja ne-aţi propus după centralizarea de aseară 140 de nume care vor fi contactate în viitorul apropiat, iar acum vă oferim platforma de a participa la crearea „inimii“ acestei platforme: dezbaterea.

Ultima discuţie provocată de subiectele zilei pe blogurile adevarul.ro a fost subiectul Schengen. Decizia de a nu mai cere un termen pentru aderare şi discuţiile politice s-au transformat în postări argumentate pe bloguri.

Bloggerii şi jurnaliştii „Adevărul“ au scris pe această temă. Iulia Badea-Gueritee şi-a amintit de anul 2011 şi a menţionat greşeala capitală de a nu susţine aderarea la Schengen, în timp ce politologul Ioan Stanomir a explicat teoretic ce înseamnă frica de Schengen. Nici jurnaliştii noştri nu s-au lăsat mai prejos, iar Liviu Iolu şi Matei Udrea au scris, unul amintindu-şi propria experienţă de student, în zilele când românii şi bulgarii aveau coadă separată pe aeroporturi, iar Matei Udrea a scris despre implicaţiile scandalului Schengen şi despre problemele guvernului USL.

Toate aceste subiecte au provocat peste 100 de comentarii pe acest subiect, care a fost completat şi de analizele şi ştirile reporterilor adevarul.ro. Nu este primul caz de acest fel. Chiar dacă a stârnit uneori discuţii prea aprinse chiar şi pentru noi, postările pe blog despre Biserica Ortodoxă Română, credinţă sau drepturile minorităţilor sexuale au adus un dar care de multe ori este uitat: dialogul şi opinia asumată public.

De ce ne-au plăcut aceste dezbateri? Pentru că, chiar dacă nu toţi au fost de acord cu subiectul unei postări, a existat deschidere pentru a vorbi despre ele. Eugen Tănăsescu şi Radu Preda sunt doi exponenţi ai bloggerilor care reprezintă viziunea creştină. Ei au comunicat cu ceilalţi bloggeri, prin răspunsuri la postările acestora.

Când Alex Dumitriu, un tânăr pasionat de astronomie şi student la Glasgow a postat textul “Biserica, cercetarea şi România”, internetul a reacţionat prin 2.500 de Like-uri pe Facebook. Dumitriu critica banii oferiţi BOR şi spunea că s-ar putea investi mai bine în cercetare. Textul a fost popular, a fost apreciat, dar a primit şi o replică. Teologul Radu Preda a scris textul “Biserica şi mersul pe Lună“. Apreciat de 500 de oameni şi comentat de 44 de ori, textul a conturat o dezbatere. Căci blogurile adevarul.ro, criticate uneori pentru diversitate, oferă posibilitatea citirii unor opinii contrare, distincte şi care înseamnă o viziune complexă asupra unui subiect.

Mihai Copăceanu a provocat dezbateri criticând Biserica, iar reprezentanţii BOR au replicat chiar în comentariile articolului său. Dezbaterile sunt vii pe platforma adevarul.ro, chiar dacă nu toţi cei care scriu primesc Like-uri, iar majoritatea celor care citesc nu sunt de acord cu ei.

Extindem campania „Tu pe cine vrei blogger pe adevarul.ro?“ cu o încercare de a ne raporta la dorinţele voastre. Auzim de prea multe ori „De ce nu scrieţi despre asta? Ţara se prăbuşeşte, iar vouă vă arde de subiecte din astea!“. Începând de astăzi, vă invităm să ne propuneţi subiectele voastre de dezbateri în formularul de propuneri pe care l-am lansat luni. Poate aveţi o curiozitate de la un blogger şi aţi dori să scrie pe un anumit subiect. Scrieţi-ne aici! Poate vreţi ca mai multe personalităţi să discute pe o temă. Anunţaţi-ne!

Adăugăm o întrebare nouă, pe lângă “Pe cine vrei blogger pe adevarul.ro?“: “Ce subiecte vrei să dezbată bloggerii de pe adevarul.ro?“.

Haideţi să creştem împreună. Deschide dialogul! 

Vă invităm să completaţi chestionarul în continuare şi vă pregătim noi lucruri interesante în campania noastră şi nume noi pe blogurile adevarul.ro. Puteţi citi lista preliminară accesând acest link. 

Loading...

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite