Radu Preda

Teolog, preşedinte IICCMER

 • Radu Preda a publicat un nou articol acum 4 zile

  Anul 2017, dedicat de Biserica noastră formelor diverse de rezistenţă şi mărturie în plină dictatură atee a comunismului, poate însemna un real moment de cotitură. Cum se spune mai elevat: o schimbare de paradigmă. Oare de ce?

 • Radu Preda a publicat un nou articol acum 11 zile

  Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc a organizat azi, 17 mai 2017, o acţiune de investigaţii arheologice în Botoşani. Obiectivul: recuperarea rămăşiţelor pământeşti ale lui Iulian Mugur Călinescu.

 • Radu Preda a publicat un nou articol acum 18 zile

  Dedicarea anului 2017 de către Patriarhia Română memoriei Patriarhului Justinian şi celor care şi-au mărturisit credinţa în Hristos în temniţele comuniste, inclusiv până la moarte, provoacă reacţii sugestive pentru temperatura socială de azi.

 • Radu Preda a publicat un nou articol acum 24 zile

  Zilele acestea, la Iaşi, are loc ediţia a cincea a simpozionului internaţional „Dumitru Stăniloae”. Tema din acest an: Martiriu şi memorie din România comunistă.

 • Radu Preda a publicat un nou articol luna trecuta

  Organizată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc şi de Fundaţia Konrad Adenauer, în aceste zile se derulează şcoala internaţională de primăvară „Tinerii şi memoria în Europa postcomunistă“.

 • Radu Preda a publicat un nou articol acum 2 luni

  Câteva luări recente de cuvânt ale unor figuri publice pun în lumină un adevăr pe cât de banal pe atât de grav: nu putem avea o strategie naţională a memoriei dacă folosim amintirea suferinţei doar ca instrument politic.

 • Radu Preda a publicat un nou articol acum 2 luni

  La cea mai recentă dezbatere din cadrul expoziţiei foto-documentare „Comunismul în România“, organizată de IICCMER şi Fundaţia Konrad Adenauer şi găzduită de Biblioteca Naţională, a participat şi cea pe care o numesc Blandiana Albaniei.

Vezi mai multe