Călătorie în timp cu „Moda în interbelic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul Lunii Bucureştilor (o serie de evenimente desfăşurate în perioada 9 mai - 9 iunie), miercuri a avut loc la Cercul Militar Naţional deschiderea expoziţiei „Moda în interbelic“.

Criticul de artă Adina Nanu a expus costume şi piese din propria sa colecţie, multe dintre acestea  nemaivăzute până acum de publicul larg. „Costumele prezentate redau eleganţa bucureştenilor, evoluţia de la moda şocantă a anilor '20, când se dansa charleston - când femeile şi-au tuns părul şi şi-au scurtat fustele - la moda de după Marea Criză din anii '30. Atunci, femeile au fost primele concediate şi au revenit la arma lor secretă, seducţia. Au revenit la fustele lungi, tocurile înalte, părul buclat, talia subţire, iar tangoul a devenit dansul preferat al bucureştenilor", a declarat realizatoarea expoziţiei.

Adina Nanu predă de peste 50 de ani cursuri de Istoria Artelor, Istoria Stilurilor şi a Costumului la UNATC. Expoziţia este deschisă publicului de luni până vineri, în intervalul orar 16.00-19.00, şi în weekend, de la 11.00 la 19.00. Adina Nanu a publicat peste 30 de volume de artă. „Arta Stil Costum", prima şi singura istorie a costumului universal scrisă în România, a apărut în 1976 şi a fost reeditată şi completată în 2006. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite