Bugetarii pregătesc noi proteste în mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Hossu, preşedinte al Federaţiei Sindicale Cartel Alfa
Bogdan Hossu, preşedinte al Federaţiei Sindicale Cartel Alfa

Sindicaliştii stabilesc un nou calendar al protestelor. După ce o bugetarii afiliaţi Federaţiei Naţionale din Administraţie au decis declanşarea grevei generale pe 5 mai, liderii Cartel Afla anunţă organizarea unui miting şi a unui marş în jurul Parlamentului, timp de două zile consecutive, atunci când va fi votul în Camera Deputaţilor pe legea pensiilor.

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, luni, la finalul Comitetului Confederal, că au început şi demersurile pentru declanşarea grevei generale.

"Suntem pregătiţi de grevă. Se derulează strângerea de semnături, ne aşteptăm la un val de proteste împotriva sindicatelor", a arătat Hossu.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi pentru că Executivul nu a reuşit să rezolve trei probleme referitoare la legea pensiilor, legea salarizării unice şi salariul minim garantat pe economie. Potrivit calendarului anunţat de liderul Cartel Alfa, vor fi derulate acţiuni la nivelul judeţelor.

Grevă, pe 5 mai

Sindicaliştii din administraţie afiliaţi Federaţiei Naţionale din Administraţie vor organiza, joi, un miting la Guvern şi vor declanşa greva generală pe 5 mai. Cu greva ameninţă şi Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici, însă, până acum nu a fost înaintată vreo dată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite