Boc, despre faptul că Antonescu nu recunoaşte referendumul din 2009: "E adevărat, că domnul Antonescu nu lucrează prea mult, de la 13 la 17"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Invitat la TVR, premierul Emil Boc a comentat atitudinea liderului Opoziţiei, Crin Antonescu, în ceea ce priveşte referendumul din 2009 şi revizuirea Constituţiei.

Privind revizuirea Constituţiei, premierul Emil Boc susţine că interesul general este cel care primează, afirmând că pasul înainte nu va fi făcut dacă se iau decizii în funcţie de interesul numărului de parlamentari.

Prim ministrul a mai spus că nu toată lumea susţine referendumul, dându-l exemplu pe Co-presedintele USL, Crin Antonescu.

"Aţi văzut pe unul din liderii opoziţiei, pe domnul Crin Antonescu care spune că nu recunoaşte referendumul românilor din 2009. Adică aşa cum ai spune că nu îl recunoşti pe cel care îţi plăteşte salariul în fiecare zi. E adevărat, că domnul Antonescu nu lucrează prea mult, de la 13 la 17.  Nu trebuie să fie plătit aşa de mult după programul de muncă. Dar totuşi trebuie să spui că un refendum validat de Curtea Constituţională la care au participat mai mult de jumătate dintre români, şi au spus peste 80% că vor parlament unicameral, că vor 300 parlamentari, să vii tu şi să spui: 'nu mă interesează tema asta a revizuirii Contituţiei'. Eu cred că acolo, fiecare politician, trebuie să dea cu subsemnatul", a declarat Boc.

Premierul a mai susţinut că revizuirea Constituţiei va ajuta la eliminarea corupţiei.

"Toţi ne plângem, politicieni şi cetăţeni, de corupţie şi ne întrebăm când terminăm cu averile aste care s-au făcut fără justificare? Păi dacă vrem să putem aborda şi cei care au făuct averi ilegale, vor putea fi traşi la răspundere numai după revizuirea Constituţiei. Dacă avem un rău în societate, şi îl cunoaştem, îl localizăm. Dacă tu nu lucrezi să rezolvi această problemă şi dai posibilitatea autoritzăţilor statutlui spunând foarte clar oricine care nu şi-a făcut averea în mod corect trebuie să dea o explicaţie, înseamnă că tu, ca politician, nu serveşti interesul omului care îţi pune această întrebare", a mai spus Boc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite