Bicarbonatul, folosit în depistarea cancerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un produs chimic natural, cunoscut sub numele de bicarbonat (folosit în producerea prafului de copt) poate ajuta la detectarea cancerului prin folosirea unor metode speciale de scanare a

Un produs chimic natural, cunoscut sub numele de bicarbonat (folosit în producerea prafului de copt) poate ajuta la detectarea cancerului prin folosirea unor metode speciale de scanare a organismului, explică cercetătorii britanici citaţi de BBCNews.

Echipa de cercetători de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie a descoperit că scanarea organismului permite depistarea schimbărilor la nivel chimic şi, implicit, identificarea cancerului chiar în stadii incipiente. Bicarbonatul este implicat în echilibrarea nivelului de acizi şi baze din organism, în timp ce, potrivit specialiştilor, ţesutul canceros se transformă în dioxid de carbon.

Cu ajutorul scanării, medicii pot observa cât de mult bicarbonat este transformat în dioxid de carbon în interiorul tumorii. Aceştia consideră că bicarbonatul măreşte precizia depistării cancerului, fapt ce ar putea ajuta la detectarea tumorilor şi la analiza eficienţei anumitor tratamente, aplicate în stadii timpurii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite