Atac la puşculiţa de partid de la filiala PDL Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directoarea ITM Timiş, Cornelia Corescu, membră a filialei locale, cerea bani pentru partid pentru a închide ochii la ilegalităţi. Abuzul a fost denunţat la DNA de omul de afaceri, Aurel Grindiş, şi el membru al PDL Timiş.

Cât te costă să scapi de un dosar penal şi o amendă drastică de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş? Aproximativ 10.000 de lei, conform anchetatorilor DNA, care susţin că atât a cerut Cornelia Corescu, şefa ITM, de la patronul unei firme de construcţii pentru a închide ochii la o serie de ilegalităţi. Anchetatorii spun că importanta membră de partid nu folosea banii în scop personal, ci îi redirecţiona filialei care a promovat-o în funcţia-cheie.Cornelia Corescu a fost reţinută miercuri noaptea pentru 24 de ore, ea fiind acuzată de trafic de influenţă, fals in­telectual şi trafic de influenţă. Ea este membru în Biroul Politic Judeţean al PDL Timiş şi conduce de şapte ani Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş.

24 de ore a ajuns să petreacă după gratii şi Vasile Medeşan, patronul grupului de firme Trident din Timişoara, în acelaşi timp secretar executiv al filialei PDL Timiş, care a intermediat o donaţie de 10.000 de lei în contul filialei politice de care aparţine. Victimă a fost Aurel Grindiş, patronul unei firme de construcţii din comuna Variaş şi el membru PDL Timiş, care a şi făcut denunţul la DNA. Cei doi inculpaţi din dosarul „Bani pentru partid" au ajuns, joi dimineaţă, în faţa judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Control la hotelul lui Borcea

Conform DNA, la începutul lunii august, Vasile Medeşan, secretar executiv al PDL Timiş, a aflat că Aurel Grindiş are probleme la firmă din cauza unui control ITM Timiş. Instituţia condusă de Cornelia Corescu a făcut un control asupra renovărilor care se făceau la Hotelul Boavista, care aparţine lui Cristian Borcea, finanţator în clubul Dinamo.

Firma contractată pentru efectuarea renovărilor aparţine de Aurel Grindiş, dar nici unul dintre muncitorii găsiţi la hotel nu avea contract de muncă. Ca atare, inspectorii ITM Timiş au amendat firma şi se pregăteau să-i întocmească dosar penal patronului firmei, Aurel Grindiş. Potrivit anchetatorilor, Vasile Medeşan i-a propus patronului din Variaş o înţelegere: dacă donează 10.000 de lei la partid, atunci întreaga anchetă va fi închisă. Grindiş a donat doar 1.000 de lei, dar s-a prezentat cu chitanţa la Cornelia Corescu, care a dispus anularea anchetei.

Răzbunare 

Aurel Grindiş a crezut că a scăpat de probleme şi a decis să nu mai doneze şi restul de 9.000 de lei, aşa cum a fost înţelegerea pe linia de partid. Cornelia Corescu, şefa ITM Timiş, a aflat că partidul a fost înşelat şi l-a contactat pe Grindiş, Corescu ameninţând că în cazul în care banii nu vor ajunge în vistieria filialei locale, atunci firma va fi închisă, el se va alege cu dosar penal, ba poate chiar va ajunge după gratii, conform anchetatorilor DNA. În acel moment, pe fir au intrat şi procurorii anticorupţie. Cum patronul firmei de construcţii nu a mai donat niciun leu, anchetatorii DNA susţin că şefa ITM a dispus redeschiderea anchetei şi aplicarea unor măsuri mult mai drastice.„Clienta mea e acuzată de trafic de influenţă. În opinia mea, acuzaţiile nu au nicio logică. Încă nu am văzut toate probele. Povestea e foarte încâlcită", a spus avocatul Corneliei Corescu, Adrian Fanu-Moca. 

„Avem încredere în justiţie"

„În contul filialei noastre a fost făcută o donaţie de 1.000 de lei, dar aceşti bani nu au fost daţi cu forţa. Denunţătorul DNA este membru al partidului nostru, ba chiar are o funcţie de conducere în organizaţia din Variaş. Fiecare membru de partid are liber la donaţii. Am fi intrat la bănuieli dacă cineva din afara partidului ne-ar fi oferit bani. Nu se pune problema să îl excludem din partid pe cel care a făcut denunţul. Avem încredere în justiţia din România", a spus Oana Gaita, purtătoarea de cuvânt a PDL Timiş. Denunţătorul susţine în continuare că s-au făcut pre­-siuni. „Partidul minte. Banii nu au fost o simplă donaţie", a spus Aurel Grindiş.

Citeşte şi blogul jurnalistului Gerhald Ernst pe platforma "ideilibere.ro": Epic fail de PR. Convorbire între un jurnalist şi o tufă de Manciuria aka "doamna Păstârnac de PR"

   

image
image
image
image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite