Alertă meteo: Vremea rea pune stăpânire pe România. Vânt puternic în sud, cod portocaliu de viscol la munte

Alertă meteo: Vremea rea pune stăpânire pe România. Vânt puternic în sud, cod portocaliu de viscol la munte

Viscol la munte FOTO Shutterstock

Vremea rea pune stăpânire pe România. În timp ce Dobrogea, estul Munteniei şi Moldova se află sub rafale puternice de vânt, la altitudini de peste 1.600 de metri în Carpaţii Meridionali şi de Curbură ninge viscolit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis, marţi,8 februarie, mai multe avertizări de vreme rea. Un cod galben de vânt este valabil până marţi seară pentru Dobrogea, estul Munteniei, Moldova, iar un cod portocaliu de viscol a fost emis pentru altitudini de peste 1600 de metri în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.
 
Conform meteorologilor, codul galben de vânt este valabil marţi, de la ora 11.00 până la ora 20.00   În intervalul menţionat, în Dobrogea, estul Munteniei şi în Moldova, vântul va avea intensificări cu rafale de 55-65 km/h şi pe suprafeţe restrânse de peste 70 km/h. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăşi 70-80 km/h.  
 
De asemenea, intensificări ale vântului cu viteze în general de 50-55 km/h, vor fi pe alocuri şi în restul teritoriului, dar mai ales în centru şi sud-vest.  
 
 
Cod portocaliu de viscol la munte, în sud, cod galben de vânt FOTO meteoromania.ro
 
ANM a emis şi un cod portocaliu de viscol puternic la altitudini de peste 1.600 de metri, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, valabil tot marţi, între orele 11.00 – 20.00 .Totodată, începând de marţi seară, de la ora 20.00, până miercuri, 9 februarie, la ora 18.00, în aceeaşi zonă este cod galben.  
 
 
Cod galben de viscol la munte FOTO meteromania.ro
 
În perioada respectivă, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70-80 km/h. La altitudini de peste 1600 m, rafalele vor depăşi 100 km/h şi va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.  
 
În estul ţării, pe parcursul zilei de miercuri, 9 februarie, local vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 50-55 km/h. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările