Şefa INSP: Avem două tipuri de populaţii pe care le furnizează Institutul. Fiecare dintre ele ne spun că rata de infectare în Bucureşti este aproape de 3 la mie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dr. Adriana Pistol, directoare la Institutul Naţional de Sănătate Publică a explicat cum se face că astăzi au fost raportate două rate de incidenţă a COVID-19 în Bucureşti. Ce spune specialista.

„Noi de obicei am lucrat şi până acum – nu e singurul raport – după populaţia de rezidenţă, urmând ceea ce face ECDC  - Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor în Europa, pentru că şi ei lucrează cu această populaţie de rezidenţă. Ne-am gândit că trebuie să mergem după acelaşi tipar”, a spus dr. Adriana Pistol la Antena 3. 

Specialista a adăugat că există două populaţii care sunt furnizate de Institutul Naţional de Statistică. ”Populaţia după rezidenţă sau populaţia legală şi populaţia după domiciliu. În România, sunt 22 de milioane după domiciliu, iar după rezidenţă în jur de 19 milioane de locuitori”, a mai spus directoarea INSP.

Ea a subliniat că, în Bucureşti, la 11 octombrie, rata de incidenţă a cazurilor COVID-19 la mia de locuitori era 2,65 raportată la populaţia după domiciliu şi de 3,1 în funcţie de populaţia după rezidenţă.

„Ambele valori sunt absolut reale. Avem două tipuri de populaţii pe care le furnizează Institutul Naţional de Statistică. Fiecare dintre ele ne spun că suntem aproape de 3 la mie”, a conchis Pistol.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite