În vizită la fabrica de măşti de la Mizil. Cum „se naşte” accesoriul de care am devenit dependenţi REPORTAJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Click!
FOTO Click!

Masca anti-COVID. Milioane de români o poartă. A devenit accesoriul fără de care nu plecăm de acasă. Unii o consideră duşmanul numărul 1 şi o ignoră. Dar puţini ştiu însă cum se naşte o mască. Reporterii Click! au trecut pragul celei mai importante fabrici din România.

La 88 km de Bucureşti, la limita judeţului Prahova cu Buzău, lângă Mizil, se află comuna Gura Vadului. Aici, 50 de oameni trudesc zilnic pentru a crea măştile anti-COVID. Sunt realizate măşti de două feluri: medicale (chirurgicale) pentru adulţi şi copii şi respiratorii cu filtre, FFP 2 şi FFP 3. ”Suntem ultima barieră împotriva COVID”, spune despre fabrica pe care o conduce, managerul Vasile Ene. Fiecare mască este realizată de roboţi industriali, importaţi din Germania.

Materialul din care se fac este special, filtrant hipoalergenic, are certificat UE că nu conţine substanţe toxice sau periculoase pentru organism şi vine pe role imense tot din Germania. Aceste papiote gigantice sunt montate la maşini de cusut de mari dimensiuni, de fapt roboţi coordonaţi  prin calculator, care croiesc măştile.

Reporterii Click! au asistat la naşterea celor două tipuri de măşti, medicale şi respiratorii cu filtre.

Citeşte continuarea pe Click.ro

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite