Voiculescu îl acuză pe Băsescu de înaltă trădare: Nu a adus tezaurul de la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a scris pe blogul personal că neimplicarea preşedintelui Traian Băsescu în recuperarea tezaurului României de la Moscova reprezintă o trădare a interesului naţional.

„Poate ar fi cazul să înceapă ancheta mult aşteptată de români legată de tezaurul României de la Moscova şi de implicarea lui Traian Basescu în nerecuperarea acestuia“, a scris Dan Voiculescu.

Potrivit acestuia, trădarea intereselor naţionale se încadrează în art. 96 din Constituţia României, care face referire la punerea sub acuzare a şefului statului.

Potrivit art. 96, alineatul 1: „Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărâ punerea sub acuzare a Preşedintelui pentru înaltă trădare“.

În acelaşi articol se mai specifică şi că de la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii, preşedintele este suspendat de drept.

La scurt timp, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a sărit în apărarea şefului statului şi a scris pe pagina sa de Facebook că povestea cu înalta trădare este nerealistă. „Ştiu că Felix nu doarme noaptea (şi nu doar el), dar povestea cu înalta trădare e cam răsuflată şi nerealistă. Nu de alta, dar e nevoie de 2/3 din Parlament. Suspectez ca liberalii ii vor da un mare flit“, a scris Lăzăroiu.

Acuzaţia lui Dan Voiculescu este o reacţie la atacul dur al preşedintelui, dintr-o emisiune TV: „Vă daţi seama ce jeg moral este unul care şi-a turnat rudele“. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite