Viziteu acuză PSD şi UDMR de blat în Comisia SRI: Au refuzat să întrebe SRI dacă Mişcarea 64 de Comitate sau Noua Gardă mai sunt active în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Stanciu Viziteu - FOTO Eduard Enea

Lucian Stanciu Viziteu, deputat al USR în Comisia de control SRI, acuză PSD şi UDMR că au făcut blat în comisie şi au refuzat să aprobe o solicitare prin care Serviciul Român de Informaţii să spună dacă Mişcarea de Tineret 64 de Comitate (HVMI), Noua Gardă, Oastea Haiducilor si alte organizatii similare mai sunt active pe teritoriul României şi dacă sunt finanţate direct sau indirect de către vreun stat.

„Am solicitat în şedinţa comisiei de control a activităţii Serviciului Român de Informaţii să întrebăm oficial instituţia despre modul în care a decurs aprovizionarea cu echipamente medicale, despre capacitatea de stocare a statului român şi alte chestiuni ce ţin exclusiv de modul în care luptăm cu efectele noului virus chinezesc, însă preşedintele Cucşa susţinut de majoritatea PSD-UDMR s-a folosit de şedinţa comisiei pentru a transmite mesaje politice împotriva preşedintelui şi de a acoperi blatul pesedisto-udemerist”, spune deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu într-un comunicat de presă.

Deputatul USR susţine că a vrut să adreseze aceste întrebări către SRI deoarece serviciul face parte dintre institutiile cu responsabilităţi in cadrul Sistemului National de Management al situaţiilor de urgenţă, implicat acum în luptă împotriva pandemiei.

„Pe lângă aceasta, am dorit ca Parlamentul să întrebe oficial SRI dacă Mişcarea de Tineret 64 de Comitate (HVMI), Noua Gardă, Oastea Haiducilor si alte organizatii similare mai sunt active pe teritoriul României, dacă sunt finanţate direct sau indirect de către vreun stat, dacă şi ce tip de activităţi secesioniste şi revizioniste urmăresc. Astfel puteam afla cât de serioasă este ameninţarea manifestările extremiste de factură etnică, dincolo de declaraţiile sau steagurile imperialiste publicate de oficiali maghiari. Majoritatea PSD-UDMR a făcut şi de această dată front comun şi a votat împotriva transmiterii acestor întrebări”, a mai precizat Viziteu.

Mai mult, reprezentantul USR acuză faptul că întreaga şedinţă a fost o mascaradă politicianistă şi că singurul scop a fost acela de a-l denigra pe preşedintele Iohannis. „Modul de funcţionare a comisiei de control a activităţii SRI rămâne unui politicianist. Cei care conduc şedinţele nu sunt interesaţi de adevăr ci de ascunderea lui şi au ca scop în continuare folosirea ei ca pe o platformă politică”, mai a conchis Viziteu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite