Viorica Dăncilă, întrebată cum se calculează aria cercului, după ce a spus că a dat meditaţii gratuite la matematică. Răspunsul candidatului PSD

Viorica Dăncilă, întrebată cum se calculează aria cercului, după ce a spus că a dat meditaţii gratuite la matematică. Răspunsul candidatului PSD

Viorica Dăncilă a fost pusă în încurcătură de un jurnalist FOTO Mediafax

În dezbaterea de două ore jumătate în care Viorica Dăncilă a răspuns întrebărilor jurnaliştilor, candidata PSD la prezidenţiale a primit şi întrebări de cultură generală, în contextul în care a dezvăluit că şi ea a dat meditaţii copiilor, fără a cere bani.

Întrebată de un jurnalist cât este aria cercului, Viorica Dăncilă, a dat un răspuns greşit. Iată schimbul de replici:
 
Reporter: Aţi spus că aţi acordat meditaţii la matematică. Cât e aria cercului? 
 
Viorica Dăncilă: Raza la pătrat. 
 
Reporter: Este PI înmulţit cu raza la pătrat 
 
Viorica Dăncilă: PI ori raza la pătrat. Am dat meditaţii la matematică şi credeţi-mă că am putea, dacă aveti timpul liber, să veniţi alături şi să vedem cine ştie matematică. Sunt inginer, credeţi-mă că toţi inginerii fac până în anul 3 matematică. Am făcut facultatea 5 ani. Am terminat cu media 9. Pentru unii li se pare o medie mică. Dacă vreţi să vorbim despre matematică vă stau la dispoziţie chiar după terminarea conferinţei de presă.
 
Schimbul acesta de replici a fost amintit de jurnalistul Adevărul Ion M. Ioniţă şi în dezbaterea cu Iohannis, preşedintele fiind invitat să spună el care este răspunsul corect, dacă doreşte, şeful statului evitând un răspuns. 
 
De altfel, printre primele întrebări din cadrul conferinţei, Dăncilă a mai primit o întrebare de cultură generală:
 
Jurnalistă: Când a fost adoptată prima Constituţie a României de după Revoluţie? 
 
Viorica Dăncilă: Eu vreau întrebări legate de politic, de situaţia actuală…dar vă răspund. A fost adoptată în 1991 şi a fost modificată în  2003.
 
Momentul cu aria cercului
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: