Vîlceanu anunţă că va discuta cu premierul Ciucă pentru a-şi înainta demisia şi din funcţia de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Vilceanu FOTO Arhivă
Dan Vilceanu FOTO Arhivă

Dan Vîlceanu a anunţat că va avea o discuţie cu premierul Nicolae Ciucă pentru a-şi înainta demisia din funcţia de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în urma demisiei din funcţia de secretar general al PNL. „E vorba de o echipă, care, ca orice echipă, se baza şi pe încredere. Sunt convins că la momentul ăsta nu mai putem vorbi de acest gen de încredere şi coeziune”, a precizat Vîlceanu.

„În zilele următoare, când voi avea posibilitatea să am o discuţie cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, aş vrea, în urma acestei discuţii să-mi înaintez demisia şi din funcţia de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, având în vedere faptul că am plecat într-o echipă, e vorba de o echipă care, ca orice echipă, se baza şi pe încredere. Sunt convins că la momentul ăsta nu mai putem vorbi de acest gen de încredere şi coeziune de care este nevoie într-o echipă guvernamentală, aşa că voi avea o discuţie cu domnul prim-ministru şi voi face acest gest”, a declarat Dan Vîlceanu, sâmbătă, după anunţul demisiei din funcţia de secretar general al PNL. 

Întrebat dacă a încercat să discute cu Nicolae Ciucă, Dan Vîlceanu a răspuns: „Nu am avut niciun fel de discuţie, nici nu aveam de ce. Am avut câteva demersuri politice legate de partid în perioada asta şi nu aveam de ce să am o discuţie legată de partid cu domnul Ciucă. (...) Până la urmă am luat act de toate documentele trimise, atât preşedintele partidului, cât şi eu în urma acestor demersuri, ne-am prezentat demisia, era un lucru firesc, normal pe care trebuia să îl facem şi nu aveam de ce să am o discuţie cu premierul pe această temă”.

Răspunzând unei alte întrebări cu privire la acordarea votului său premierului Nicolae Ciucă pentru a conduce partidul, liberalul a precizat că va participa la Congresul extraordinar, în cazul în care va fi convocat conform statutului PNL. 

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a precizat de vineri că va demisiona din funcţia de secretar general al PNL.

Florin Cîţu şi-a anunţat sâmbătă retragerea de la conducerea PNL, completând că ar fi dorit să îşi prezinte demisia în faţa colegilor, după ce liberalii din conducerea PNL au lipsit de la şedinţa BEx convocată de Florin Cîţu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite