VIDEO Valer Dorneanu în Rusia, la evenimentul organizat cu sprijinul Kremlinului. Imagini cu preşedintele CCR în vizita nerecomandată de MAE

VIDEO Valer Dorneanu în Rusia, la evenimentul organizat cu sprijinul Kremlinului. Imagini cu preşedintele CCR în vizita nerecomandată de MAE

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu în Rusia, la evenimentul organizat cu sprijinul Kremlinului

Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Valer Dorneanu, a participat astăzi la conferinţa „Forumul Legal internaţional”, eveniment organizat cu sprijinul Kremlinului, la Sankt Petersburg, în Rusia, în ciuda faptului că Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti i-a recomandat şefului CCR să nu meargă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Valer Dorneanu a asistat la discursul din deschiderea conferinţei susţinut de premierul Dmitri Medvedev. Premierul rus este un obişnuit al acestor conferinţe şi înmânează, de obicei, premiul Forumului pentru „Contribuţia la dezvoltarea integrării legislative în spaţiul eurasiatic”.
 
„Vizita în Rusia are loc la invitaţia Curţii Constituţionale a Federaţiei Ruse cu prilejul aniversării a 25 de ani de la înfiinţare şi a Forumului Juridic Internaţional de la Sankt Petersburg", a precizat Valer Dorneanu, adăugând că omologul său „a participat anul trecut la aniversarea similară a CCR“. Declaraţia acestuia vine în contextul în care presa din România a notat că deplasarea preşedintelui Curţii Constituţionale în Rusia nu figura pe site-ul CCR. Mai mult, a existat şi o recomandare făcută de Ministerul Afacerilor Externe de a nu merge la eveniment.
 
"Când s-a primit recomandarea MAE vizita era deja perfectată şi biletele de avion cumpărate”, a specificat Valer Dorneanu, adăugând că ”după primirea acestei recomandări m-am consultat cu MAE şi problemele au fost lămurite". 
 
Însă, potrivit Digi24, care citează surse din Ministerul Afacerilor Externe, "problema nu a fost lămurită nici ulterior şi nu a existat un acord final care să contrazică recomandarea iniţială”.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările