USR: Revizuirea Constituţiei pentru redefinirea familiei este o temă care fracturează societatea

USR: Revizuirea Constituţiei pentru redefinirea familiei este o temă care fracturează societatea

Dan Barna (spate dreapta) consideră că tema redefinirii familiei la nivelul Constituţiei ar fractura societatea. FOTO Facebook Dan Barna

Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pentru redefinirea familiei drept căsătoria dintre un bărbat şi o femeie fracturează societatea şi nu este o temă de actualitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Punctul de vedere al USR este că această temă este o temă care fracturează artificial societatea. Nu e o temă actuală. În momentul de faţă România nu este în situaţia de a decide pentru căsătoria persoanelor de acelaşi sex sau nu. Modificarea Constituţiei nu face decât să deschidă o poartă pe o temă care nu e actuală. Noi considerăm că nu este o temă actuală, fapt pentru care decizia a fost aceea ca parlamentarii USR să voteze fiecare conform conştiinţei. Punctul meu personal de vedere este că actuala Constituţie, pe acest subiect, este una modernă, corectă şi echilibrată, care nu necesită îmbunătăţiri”, a declarat Dan Barna, citat de News.ro 

Purtătorul de cuvânt al USR a mai spus că tema e „artificială“, fiind promovată de PSD. „USR e unanim de acord că această temă e artificială, e o temă pe care PSD a băgat-o pe gâtul României şi acum, cu ea fierbinte în braţe, se gândeşte în Parlament ce ar putea să facă cu ea. Pentru că ce s-a întâmplat ieri este tocmai conştientizarea de către PSD a faptului că sunt într-o situaţie dificilă cu acest referendum pe care l-au propus înainte de alegeri şi care acum le creează dificultăţi”, a mai spus Barna.

Camera Deputaţilor a scos, marţi, de pe ordinea de zi a votului final iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, pe motiv că „nu există niciun argument legal sau constituţional” prin care acest for este primul sesizat, astfel că proiectul a fost retrimis Birourilor Permanente Reunite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările