USR: Dacian Cioloş ar fi o soluţie pentru a prelua guvernarea. Klaus Iohannis trebuie să decidă cui acordă încrederea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a declarat luni, la Parlament, că Dacian Cioloş ar fi soluţie pentru a prelua funcţia de prim-ministru, în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis are prerogativă în a decide cui acordă încrederea pentru constituirea unui nou guvern, putând chiar să respingă propunerea PSD-ALDE, în persoana lui Mihai Tudose.

„Vom participa la ora 17.00, la consultările de la Cotroceni. Poziţia noastră rămâne aceeaşi comunicată zilele trecute: susţinem orice alternativă care nu include PSD. Din păcate, vedem că nominalizarea care a fost făcută astăzi aruncă România cu 20 de ani înapoi, este exact profilul politrucului, şef de cadre, 20 de ani de viaţă politică în PSD din care nu putem găsi nici măcar un rezultat, o performanţă care să justifice numirea domnului Tudose în funcţia de premier”, a afirmat deputatul.

Întrebat dacă Dacian Cioloş ar fi o persoană potrivită să revină în frunctea guvernului, Barna a răspuns afirmativ. „Experianţa guvernării Cioloş, comparativ cu ceea ce s-a întâmplat în ultimele şase luni de guvernare grandioasă PSD arată că, în mod clar, aceasta ar fi o soluţie, dar este exclusiv decizia preşedintelui să nominalizeze o alternativă la o guvernare PSD”, a răspuns purtătorul de cuvânt al USR.

La remarca presei care i-a spus că, până în prezent, Traian Băsescu şi Mihai Tudose sunt singurele propuneri pentru funcţia de premier, Dan Barna a arătat că ambele variante sunt nefericite pentru România. „Dincolo de aceste propuneri nefericite pentru România care sunt până în prezent în spaţiul public, preşedintele are posibilitatea de a nominaliza o persoană integră şi corectă şi noi contăm pe această abilitate a preşedintelui de a identifica o astfel de alternativă”, a adăugat deputatul USR.

În încheiere, Dan Barna a reiterat faptul că „Dacian Cioloş a dovedit în guvernarea trecută că este o variantă bună pentru România. Preşedintele are prerogativa să decidă cui acordă încrederea constituirii unui guvern şi, în mod clar, USR va susţine o alternativă non-PSD care îndeplineşte criteriile de integritate”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite