Un primar PSD din Dâmboviţa a semnat iniţitiva USR „Fără penali în funcţii publice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul PSD al oraşului Pucioasa, Constantin Ana, a semnat duminică iniţiativa USR de schimbare a Constituţiei numită „Fără penali în funcţii publice”, declarând, totodată, că „normalitatea nu este niciodată periculoasă”. Constantin Ana este primar la primul mandat şi preşedinte al PSD Pucioasa.

Primarul PSD al oraşului Pucioasa a semnat iniţiativa USR „Fără penali în funcţii publice” care urmăreşte modificarea  Constituţiei în sensul în care „nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării.” 

„Am fost contactat de aceşti tineri pentru o discuţie legată de iniţiativa pe care ei o susţin. M-au intrebat dacă le răspund solicitării de a semna iniţiativa de modificare a Constituţiei “Fără penali in funcţii publice”. Am acceptat pe loc! De aici şi ţinuta pentru care îmi cer scuze! Dar discuţia a fost mult mai complexă. Din punctul meu de vedere a fost vorba de mult mai mult decât despre o semnătură!” a scris acesta pe o reţea de socializare.

Deşi campania USR nu este susţinută de social-democraţi, Constantin Ana a declarat, întrebat de un internaut dacă nu se teme că decizia sa ar putea avea consecinţe negative asupra sa, că „normalitatea nu este niciodată periculoasă”. 

Potrivit presei locale, primarul oraşului Pucioasa nu ar fi singurul lider PSD din zonă care ar fi semnat iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”, Liderul PSD Găeşti, Fănuţ Costea, explicând, la scurt timp după alăturarea la campanie, că în iunie 2017,  atunci când pe numele său a fost început un proces cu  Agenţia Naţională de Integritate, a demisionat din funcţia. Procesul este încă pe rol, în acest moment neexistând însă o decizie definitivă a instanţei, relatează Gazeta Dâmboviţei. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite