Udrea îi ia apărarea lui Băsescu, după ce fostul preşedinte a rămas fără paza SPP: „Ce s-ar întâmpla dacă salvarea care l-a luat de la Bruxelles îl ducea la Moscova?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Elena Udrea sare în apărarea lui Traian Băsescu, după ce fostul preşedinte a rămas fără protecţia SPP şi vila de protocol, precizând că Băsescu nu este „orice fost preşedinte”. „Mă întreb ce s-ar întâmpla dacă, din greşeală, salvarea care l-a luat pe Traian Băsescu de la Bruxelles îl ducea la Moscova?, a spus Udrea.

Elena Udrea a declarat că Traian Băsescu „nu este orice preşedinte” şi „nu a mâncat seminţe la Cotroceni”, motiv pentru care problema fostului preşedinte este de fapt una a statului român.

„Câtă vreme statul ăsta îşi permite riscul să lase un fost preşedinte fără pază, fără protecţie, şi nu orice preşedinte, nu unul care a mâncat seminţe la Cotroceni, ci un fost preşedinte care a discutat cu Joe Biden despre scutul de la Deveselu. Nu ştiu, mă întreb ce s-ar întâmpla dacă, din greşeală, salvarea care l-a luat pe Traian Băsescu de la Bruxelles îl ducea la Moscova? Ce s-ar fi întâmplat în cazul ăsta, neavând pază, neavând nimic? Deci, mulţi dintre cei care conduc astăzi statul român cred că ar trebui să se gândească de două ori când iau astfel de măsuri, pentru că roate se învârte”, a comentat Udrea, potrivit News.ro.

Referitor la decizia Înaltei Curţi care a admis faptul că fostul preşedinte este un fost colaborator al Securităţii, Elena Udrea a transmis: „Că a fost declarat la Înalta Curte este una, legea aceasta care spune că poate fi lăsar fără SPP, fără casă, singur, pe drumuri, ce ne imaginăm? Că vine Traian Băsescu la aeroport şi se urcă în taxi? Ok, dar dacă acesta este nivelul statului român de astăzi, încât îşi lasă un fost preşedinte în această stuaţie, ce să spun, ăsta este nivelul la care este ţara”.

Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) a anunţat că fostul preşedinte Traian Băsescu şi membrii familiei sale nu mai beneficiază de locuinţa de protocol. Contractul de folosire a locuinţei a încetat, în urma verdictului ÎCCJ privind colaborarea fostului şef de stat cu Securitatea. Prin urmare, Băsescu trebuie să părăsească locuinţa în termen de 60 de zile. Anterior, şi SPP a retras paza fostului preşedinte.

Instanţa Supremă a stabilit, printr-o sentinţă definitivă, că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu fosta Securitate. În replică, Traian Băsescu a transmis printr-un scurt mesaj pe pagina sa de Facebook că va contesta decizia la CEDO. Ulterior, starea de sănătate a fostului preşedinte s-a înrăutăţit, acesta fiind transportat la un spital din străinătate. Maria Băsescu, soţia fostului şef de stat, a declarat, marţi, pentru România Tv, că Traian Băsescu se află în continuare la spital. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite