Turcan, atac la adresa Alinei Gorghiu: Cei care lipsesc de la comisie atunci când e mai important sunt cei care fac Opoziţia praf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a avut, joi, un atac dur la adresa senatoarei Alina Gorghiu, cea care a lipsit ieri de la dezbaterile asupra Legii graţierii, ceea ce ar „întreţine senzaţia unei complicităţi subterane cu agenda celor care fac din hoţie o virtute“.

„Opoziţia contează şi e relevantă doar atunci când e prezentă, pentru că uneori mobilizarea poate fi decisivă în a câştiga o luptă prin votul pe care îl ai. Sau măcar îţi exprimi clar şi tare poziţia politică, dacă votul tău nu e decisiv. Cei care lipsesc atunci când e mai important (la mize politice foarte mari) sunt cei care fac Opoziţia praf şi întreţin senzaţia unei complicităţi subterane cu agenda celor care fac din hoţie o virtute. Absenţele de ieri din Comisia juridică (cu excepţia celei motivate medical dar care trebuia sa aibă înlocuire) aduc întreg partidul în punctul de a fi privit ca pactizând cu PSD“, a scris Raluca Turcan într-un mesaj pe Facebook referitor la absenţa mai multor senatori PNL de la lucrările Comisiei juridice de la Senat, unde se discuta Legea graţierii. 

Mai mult, Turcan a cerut deputaţilor şi senatorilor liberali să nu aibă o abordare tipic PSD-istă. „Nu cred că ar trebui să-şi mai permită vreun lider din PNL să perpetueze această abordare, tipic PSD-istă, potrivit căreia ne putem permite orice pentru că până la urmă poporul uită. E ceea ce a adus PNL în această situaţie şi este chiar pariul pe care PSD îl face acum cu graţierea şi îl va pierde: poporul nu uită şi cu greu iartă. Cu atât mai dificil îi va fi PNL-ului, pentru că faţă de partid au fost şi sunt aşteptări mari - în consecinţă dezamăgiri pe măsură. Iar pentru a răspunde aşteptărilor, prima condiţie este să fii acolo unde contează ca să poţi arăta că eşti cu adevărat cine spui că eşti“, a mai spus liderul interimar aş PNL. 

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, că aceia care critică din interior partidul şi spun că va avea soarta PNŢCD sunt „ridicoli şi penibili“, referindu-se la afirmaţiile preşedintelui interimar al PNL, Raluca Turcan, care a declarat recent că partidul pe care îl conduce nu „ar fi fost mai breaz“ la guvernare decât actualul Guvern, ea subliniind că la alegerile parlamentare din decembrie "PNL a fost praf”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite