Tudorel Toader promite că nu se va atinge de articolele din Codul penal respinse de CCR: „În niciun caz nu vor fi modificate prin OUG“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a explicat modul în care Guvernul urmează să dea o ordonanţă de urgenţă privind Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, punctând faptul că în şedinţa PSD nu s-a vorbit despre amnistie şi graţiere. Tudorel Toader susţine că doar articolele din Codul penal care au trecut de CCR vor fi adoptate prin OUG, nu şi cele declarate neconstituţionale.

„Ordonanţa va cuprinde doar articolele declarae constituţionale de CCR“, a declarat Tudorel Toader, referitor la ordonanţa de urgenţă prin care vor fi adoptate doar articolele constituţionale din proiectul referitor la modificarea Codurilor Penale. 

Întrebat de ce nu se apelează la un proiect de lege, aşa cum s-a făcut până acum, Toader a precizat: „Proiectul de lege privind modificarea Codurilor penale trenează de multă vreme, proiectul de lege a fost declarat parţial constituţional. Articolele neconstituţionale vor fi modificate de Parlament în acord cu decizia CCR. În niciun caz nu o va face Guvernul“.

„Nu s-a discutat despre amnistie şi graţiere“, a conchis Toader.

Comitetul Executiv al PSD, controlat de Liviu Dragnea, i-a trasat Guvernului sarcina de a modifica legislaţia penală prin ordonanţă de urgenţă. Mai exact, articolele din Codul penal şi din Codul de procedură penală declarate constituţionale de CCR vor fi adoptate prin OUG, nu printr-un vot în Parlament. Liviu Dragnea a pasat răspunderea către Viorica Dăncilă, iar premierul nu a oferit detalii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite