Cele 12 mutări inspirate ale lui Traian Băsescu. Cele mai importante manevre politice realizate de şeful statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia surprinzătoare a preşedintelui Traian Băsescu de a declanşa procedura pentru un nou referendum stârneşte numeroase comentarii, dar avalanşa lor este de abia la început.

In mod cert, aceasta este o mutare politica exceptionala din partea lui Basescu, intrucat se pliaza pe o actiune cu un grad mare de popularitate, confirmata deja in urma cu cativa ani.

Mai precis, Basescu a declansat procedura pentru un nou referendum pentru parlament unicameral si maximum 300 de parlamentari. Reamintim, la referendumul pe aceeasi tema din 2009, 77,7% dintre cei prezenti la urne s-au pronuntat in favoarea parlamentului unicameral, iar 88,8% au votat pentru reducerea numarului de parlamentari.

Altfel zis, Basescu reia o tema unde a avut un suport popular urias (cel mai ridicat suport, peste rezultatele de la toate alegerile sale – locale, prezidentiale). Din acest motiv, este o mutare geniala cu care seful statului raspunde incercarilor USL de a reduce pragul de la referendum la 30% (astfel incat o eventuala suspendare a presedintelui sa fie validata de 30%, nu de 50% din populatia cu drept de vot).

Econtext a realizat un top cu cele mai bune mutari politice realizate de presedintele Traian Basescu. Foarte important, este vorba de actiuni strict politice, ce privesc strict cariera sa politica.

Citeşte continuarea pe econtext.ro

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite