Surse. PNL vrea alegeri locale spre sfârşitul lunii septembrie sau începutul lui octombrie. Ce dată e vehiculată pentru parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul României, Ludovic Orban. FOTO gov.ro
Premierul României, Ludovic Orban. FOTO gov.ro

Ludovic Orban le-a transmis liderilor din teritoriu ai PNL că o varianta bună pentru alegerile locale ar fi sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, potrivit unor surse politice.

Liberalii nu renunţă la ideea organizării cât mai rapidă a alegerilor locale. Astfel, la întâlnirea lui Orban cu Biroul Politic Naţional premierul le-a transmis că variantă luată în calcul de Guvern e organizarea alegerilor locale la sfârşitul lunii septembrie sau început de octombrie. 

De asemenea, pentru parlamentare a fost avansată ideea  organizării acestora la începutul lui decembrie, în condiţiile în care nu va exista un al doilea val al pandemiei care să afecteze România. 

Legislaţia în vigoare prevede că data alegerilor e stabilită de Guvern, însă Parlamentul a adoptat două legi care stabilesc faptul că data alegerilor locale ar urma să fie stabilită de Parlament.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite