PNL nu se lasă. Liberalii încearcă demiterea lui Dragnea şi a doi vicepreşedinţi ai PSD de la conducerea Camerei Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL nu renunţă la proiectele privind revocarea lui Liviu Dragnea şi Florin Iordache de la conducerea Camerei Deputaţilor, liberalii şi celelalte formaţiuni din opoziţie insistând asupra discutării situaţiei celor doi social-demoraţi în plenul forului. Mai mult, pe lista neagră a Opoziţiei a fost inclus acum şi Eugen Nicolicea.

UPDATE Florin Iordache a deschis şedinţa de plen, în sala fiiind prezenţi doar 133 de deputaţi. Însă pentru sesiunea de dezbateri nu e necesar un cvorum de 50% plus unul din numărul total al aleşilor din Cameră. 

UPDATE „Împreună cu celelalte partide din Opoziţie am decis să nu mai participam la şedinţele de vot final dacă sunt conduse de Liviu Dragnea şi Florin Iordache şi dacă pe ordinea de zi vot final nu exista cele doua propuneri (n.r. - de revocare a lui Liviu Dragnea şi a lui Florin Iordache). Practic, vor trebui să îşi asume cvorum de vot pe legi importante sau să îşi saboteze propriile proiecte de lege", a declarat Raluca Turcan la Digi24, după şedinţa de Birou Permanent.

UPDATE Secretarul Camerei Deputaţilor, Georgian Pop, a declarat că niciuna dintre cererile de revocare nu a fost discutată, pe ordinea de zi lipsind vreo solicitare care-l priveşte pe Liviu Dragnea.  

„Toate trei cererile sunt respinse, deoarece articolul 28 din regulament spune că înlocuirea unui membru al Biroului permanent se face la propunerea liderului de grup, al grupului care l-a propus. Cererea de revocare a lui Florin Iordache a fost făcută de Raluca Turcan, nu de liderul de grup din care face parte Iordache. Cererea de revocare a lui Eugen Nicolicea a fost făcută de Raluca Turcan, nu-i liderul de grup. Cererea de revocare a lui Marilen Pirtea a fost făcută de Daniel Suciu, nu e liderul de grup. Şi Biroul permanent doar constată că alin. 1 al articolului 28 nu este îndeplinit. Deci, noi nu am intrat pe fond, am constatat că aceste cereri nu sunt conform regulamentului", a precizat secretarul Camerei Georgian Pop.

***

După ce săptmâna trecută, formaţiunile din Opoziţia au încercat forţarea revocării lui Liviu Dragnea în plenul Camerei Deputaţilor, liberalii reiau demersul şi luni. Potrivit unor surse politice, Raluca Turcan a mers în şedinţa de Birou Permanent cu mandatul de a cere revocarea lui Liviu Dragnea, Eugen Nicolicea şi Florin Iordache. Ulterior, revocarea acestora va fi cerută şi în plenul Camerei Deputaţilor. 

Pe de altă parte, şi PSD cere revocarea lui Marilen Pirtea, vicepreşedinte al Camerei din partea PNL, cel care s-a autoproclamat săptămâna trecută preşedinte de şedinţă. 

În cazul în care liberalilor nu le va fi acceptată discutarea niciunui cereri de revocare, aleşii PNL sunt decisi să boicoteze lucrările din Cameră, pentru a nu mai exista cvorum de şedinţă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite