Surse: Nemulţumiri în Pro România în urma negocierilor pentru viitorul guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trecerea moţiunii de cenzură a dat startul negocierilor pentru formarea unei noi majorităţi care să dea viitorul guvern. Liderul Pro România, Victor Ponta, declarase înainte de demiterea echipei Dăncilă că e deschis la discuţii cu PSD şi ALDE pentru formarea unui nou Cabinet, însă demersul a eşuat, ceea ce a dus la apariţia unor nemulţumiri în rândul aleşilor Pro România, potrivit unor surse politice.

Calculele politice ale lui Victor Ponta nu au ieşit până la capăt, deşi acesta a reuşit să aducă un număr consideabil de aleşi care să voteze moţiunea de cenzură. Planul lui Ponta de a atrage alături de el o parte a PSD şi pe cei din ALDE pentru a propune un nume comun de premier nu ieşit, ceea ce i-a nemulţumit pe unii aleşi ai Pro România, potrivit unor surse politice. 

Aşteptări au fost mai ales în ceea ce priveşte negocierile purtate cu Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu, însă aceştia preferă să pregătească alături de echipa Dăncilă opoziţia faţă de noul Guvern şi să pună umărul serios la campania candidatului PSD la prezidenţiale. Practic, parlamentarii Pro România care se aşteptau, conform promisiunilor lui Victor Ponta, la creşterea numărului de parlamentari transferati de la PSD au realizat că nici vorbă de aşa ceva, ci, mai rău, pesediştii s-au regrupat în jurul Vioricăi Dăncilă. În aceste condiţii, unii dintre ei încep să se întrebe ce avantaje au avut din dezertarea din rândurile social-democraţilor.    

Nu numai uşa PSD s-a închis pentru parlamentarii Pro România. Potrivit unor surse politice, în partid s-a luat în calcul şi un posibil sprijin al viitorului Guvern al PNL, la nivel de discuţie fiind avansată chiar ideea cedării unui portofoliu către un om din partidul lui Victor Ponta. Nu a ieşit nici acest lucru, mai mult, preşedintele Iohannis fiind vehement împotriva unei formule de guvernare care să includă alături de PNL partidul lui Victor Ponta.  

Nu în ultimul rând, relaţia între ALDE şi Pro România e una tot mai rece. Tăriceanu a declarat public faptul că el şi Victor Ponta au  diferenţe de opinie în ceea ce priveşte viitorul Guvern. ALDE nu vrea să intre la guvernare sub nicio formă, singura formă de cooperare fiind posibilă doar păstrarea oamenilor din eşalonul doi şi trei. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite