Sulfina Barbu: „Rămân în politică pentru a reconstrui. Acest Parlament este o anomalie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sulfina Barbu a declarat că va rămâne în politică pentru a reconstrui
Sulfina Barbu a declarat că va rămâne în politică pentru a reconstrui

Sulfina Barbu a declarat, miercuri, că trebuie făcută o analiză serioasă în PDL, pe fiecare judeţ în parte şi a menţionat că va rămâne în continuare în politică, deşi nu a obţinut un nou mandat de deputat, fiindcă acest Parlament este o „anomalie”.

Despre rezultatele alegerilor parlamentare, vicepreşedintele PDL a spus că Alianţa Romînia Dreaptă (ARD) a obţinut un scor foarte mic, cu aproximativ un milion de voturi mai puţin decât la locale, iar pierderea electorală a democrat-liberalilor este mare.

,,Categoric este un scor foarte mic, din păcate pierderea electorală PDL este mare. Dacă ne uităm  la alegerile din 2008 atunci am avut 33 la sută, deci pierderea eletorală este foarte mare. Eu cred că se impune o analiză foarte serioasă pe fiecare judeţ  în parte, pentru că diferă situaţiile de la un judeţ la altul să vedem unde au fost pierderile cele mai mari comparativ cu alegerile locale, pentru că vă amintesc la alegerile locale am obţinut 2.200.000 de voturi, iar acum am obţinut în jur de 1.100.000 de voturi. Ceea ce înseamnă că de la alegerile locale şi până la alegerile parlamentare am avut o pierdere de peste un milion de voturi”, a fost răspunsul ei.

Întrebată dacă se impune demisia întregii conduceri a PDL, Sulfina Barbu a spus că nu trebuie luate deciziile înainte de a face analizele.

,,Nu trebuie luate deciziile înainte de a face analizele. Eu sunt convinsă că trebuie făcute aceste analize, este programată şedinţa colegiului Director pentru vineri şi atunci se va lua o decizie. Dar cred că se impune această analiză pentru a vedea unde avem pierderile majore măcar comparativ cu alegerile  locale şi care au fost cauzele. Am avut primari care au plecat. Din păcate, chiar dacă au ieşit pe sigla PDL şi cu sprijinul partidului, ei au plecat şi au susţinut candidaţii USL-ului şi eu cred că acolo, în acele judeţe avem într-adevăr pierderi majore, am avut primari care au făcut non-combat şi am avut şi candidaţi care au crezut că prin redistribuire vor intra în Parlament şi nu s-au bătut foarte tare în colegiile dumnealor”, a precizat Sulfina Barbu.

Cât despre rezultatul alegerilor parlamentare, Sulfina Barbu a declarat că nu are ce să îşi reproşeze fiindcă a obţinut un procent „onorabil”, chiar dacă asta nu i-a adus adus un nou mandat de deputat.

Vicepreşedintele PDL a menţionat că va rămâne în politică pentru că acest Parlament este o „anomalie” şi cetăţenii îşi vor schimba opiniile într-un timp relativ scurt.
„Cu siguranţă mă voi duce către zona privată, acolo unde am mai fost, pe domeniile pe care le cunosc şi le ştiu, şi cu siguranţă voi rămâne în continuare în politică pentru a reconstrui. Pentru că sunt convinsă că acest Parlament este o anomalie, este un accident, această coaliţie sau majoritate monstruoasă este împotriva oricăror reguli ale democraţiei, dat fiind numărul mare de parlamentari, avem parlamentari mai mulţi decât SUA. Deci fiind o anomalie, eu sunt convinsă că cetăţenii se vor lămuri şi îşi vor schimba opiniile într-un timp relativ scurt. Această anomalie s-a creat datorită unei legi votată, creată de PNL în 2008 cu sprijinul PSD", a conchis Sulfina Barbu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite