Sulfina Barbu, despre revenirea lui Traian Băsescu în politică: „Dacă va alege să revină în PDL, oricum va reveni pe o funcţie de conducere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sulfina Barbu Foto Arhiva Adevărul
Sulfina Barbu Foto Arhiva Adevărul

Vicepreşedintele democrat-liberal Sulfina Barbu a declarat vineri că în situaţia în care Traian Băsescu va decide să revină în PDL după 2014, el va ocupa o funcţie de conducere în partid.

„Cred că domnul preşedinte şi nimeni nu poate să conteste lucrul acesta, are o experienţă unică, pe care nu o au mulţi politicieni din România sau cred că nu o au alţi politicieni din România: două mandate de preşedinte, experienţă executivă, experienţă politică, cel mai votat om politic de după 1990 în România. În consecinţă, cred că toată această experienţă va fi utilă pentru evoluţia societăţii româneşti în viitor", a explicat Barbu vineri la RFI.

Liderul PDL aprecizează că Traian Băsescu are un loc rezervat la vârful PDL: „Nu vă ascund, ca membru al Partidului Democrat Liberal, mă aştept să se întoarcă în PDL. Conform Statutului, toţi foştii preşedinţi ai partidului, care sunt membri de partid oricum fac parte din conducerea partidului. Nu aceasta este principala problemă. Deci domnia sa, dacă s-ar reînscrie în partid, oricum ar fi în conducerea naţională a PDL, pentru că aşa prevede Statutul".

La întrebarea dacă îl vede pe Traian Băsescu preşedinte onorific al PDL, Sulfina Barbu a răspuns: „De ce nu?“„ Toate lucrurile se vor discuta la timpul lor, dar repet, avem deja o prevedere în Statut că dacă domnia sa va alege să revină în PDL, oricum va reveni pe o funcţie de conducere a partidului", a conchis Barbu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Viena, că va rămâne activ în viaţa politică după ce-şi va încheia mandatul, susţinând că are mai multe variante de ales, dar nu s-a decis încă.

„Recunosc că la un moment dat am spus că după ce-mi termin mandatul nu mă mai interesează, vreau să fiu un om liber, nu vreau să mai aud de politică. Cred că a fost precum cea cu demisionez în cinci minute. Am avut vreo trei zile în care am stat degeaba şi nu-mi găseam locul. Sper că o să rămân activ în viaţa politică, în viaţa publică. Nu-mi este foarte clar cum, pentru că variante am mai multe“, a spus Băsescu la o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii de români din Viena, întrebat despre o mai veche declaraţie a sa potrivit căreia ar ieşi din viaţa politică la finalul mandatului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite