Stelian Ion: Justiţia are nevoie de bani, nu este suficient să aprobi doar pe hârtie posturi de poliţişti şi specialişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
stelian ion

Ministrul Justiţiei anunţă că a solicitat premierului, în şedinţa coaliţiei, ca la rectificarea bugetară să finanţele posturile aprobate deja pentru Poliţia Judiciară şi solicitările instanţelor, chiar dacă ministerul pe care îl conduce nu este ordonator de credite.

“I-am solicitat astăzi premierului, în şedinţa coaliţiei, să finanţeze la rectificare posturile aprobate deja pentru Poliţia judiciară şi solicitările venite de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de la celelalte instanţe.

Justiţia are nevoie de bani, nu este suficient să aprobi doar pe hârtie posturi de poliţişti de Poliţie judiciară şi specialişti pentru DNA şi DIICOT. Fără să fie finanţate, aceste posturi nu există, obiectivul din programul de guvernare nu este îndeplinit, şi nici angajamentele din MCV nu sunt respectate”, a transmis Stelian Ion, printr-un comunicat de presă.

 

În luna iunie, Guvernul a suplimentat numărul maxim de posturi pentru DNA cu 90 de funcţii de poliţişti judiciari şi 50 de personal auxiliar, măsura urmând să se aplice într-un interval de 3 ani.

La rectificarea bugetară, Ministerul Justiţiei primeşte 13,1 milioane lei pentru investiţii la sediile instanţelor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite