Soţia ministrului Culturii, singură în cursa de director al unei instituţii publice, fără a putea fi contestată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alice Ivaşcu, soţia ministrului Culturii, George Ivaşcu, a fost selectată marţi pentru a participa la concursul de ocupare a funcţiei de director al Casei Artelor „Dinu Lipatti”. Deşi a fost singurul participant din cursă, posibilitatea depunerii unei constestaţii a fost eliminată din start, anunţul selectării sale fiind postat la ora 14.00, ora până la care se putea contesta selecţia fiind 12.00.

Regizoarea Alice (Barb) Ivaşcu, soţia ministrului Culturii George Ivaşcu, a fost selectată marţi pentru concursul de director al Casei Artelor „Dinu Lipatti”. Deşi a fost singură în cursa pentru ocuparea acestei funcţii publice, posibilitatea unei contestaţii a fost şi ea imposibilă: anunţul de selecţie a dosarelor a fost postat la ora 14.00, în vreme ce ora limită la care se puteau depune contestaţiile era ora 12.00 a aceleiaşi zi. Incindentul a fost semnalat de consilierul PNL al Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), pe pagina sa de Facebook.

Imagine indisponibilă

(Sursă foto: Facebook Cătălin Deaconescu)

„Iată, doamna Alice (Barb) Ivaşcu tocmai a fost selectată pentru «concursul» de director la Casa Artelor Dinu Lipatti. Surprinzător nu este că a va fi singurul candidat, căci doamna în cauză e şi competentă şi soţie de ministru al culturii, surpriza vine din termenul de contestare, care a expirat cu două ore înainte de afişarea anunţului...”, a scris consilierul PNL. 

În septembrie 2017, CGMB a aprobat înfiinţarea Casei Artelor „Dinu Lipatti”, ca un omagiu adus compozitorului, finanţarea cheltuielilor curente şi de capital fiind asigurate din venituri proprii, dar şi din bugetul local. Consilierul general USR Roxana Wring a declarat atunci că nu este de acord cu înfiinţarea proiectului în forma propusă de primarul Capitalei Gabriela Firea, pe motiv că va fi doar „o altă instituţie publică ce va organiza festivaluri şi spectacole, la fel ca ARCUB şi CREART”.

Centrul a fost inaugurat în martie 2018 şi are sediul pe Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 12, Alice Ivaşcu fiind în prezent director fondator, potrivit informaţiilor de pe pagina sa de Facebook. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite