Sondaj CSCI: PSD, lider la alegerile europarlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro

PSD se poziţionează în fruntea listei, cu 41%, la alegerile europarlamentare de anul viitor, clasându-se pe primul loc cu 14 mandate, dublu decât PNL, relevă rezultatele unui sondaj CSCI.

Intenţia de vot pentru alegerile europarlamentare se prezintă astfel: PSD-41%, PNL-19%, PDL-17%, UDMR-6%, PPDD-6%, PMP-5%, PRM-3%, alţii-3%. În urma unei simulări realizate de CSCI prin metoda d'Hondt social-democraţii vor obţine 14 mandate de europarlamentar, liberalii 7 mandate, democrat-liberalii 6, UDMR 2, PPDD 2, iar Partidul Mişcarea Populară unul singur.

La întrebarea ce notă aţi acorda europarlamentarilor PSD (de la 1-10) media s-a plasat la nivelul 6. Pe prima poziţie în acest top se află Corina Creţu, care a obţinut nota 6,9, urmată de Daciana Sârbu cu nota 6,6. În cadrul PNL, nota medie obţinută de europarlamentari după cei cinci ani de mandat este de 5,8, în timp de PDL — 5,3, se menţionează în studiul CSCI, transmis Agerpress.

La capitolul notorietate, primele locuri sunt ocupate de europarlamentari PDL: Elena Băsescu-99%, Theodor Stolojan-95% şi Monica Macovei-90%. De o mare notorietate se bucură şi europarlamentarii Corneliu Vadim Tudor-90% şi Tökes Laszlo-83%. Dintre europarlamentarii afiliaţi USL, mai cunoscute sunt Daciana Sârbu-79% şi Norica Nicolai-75%.

Sondajul a fost efectuat de către CSCI la solicitarea Fundaţiei Multimedia pe un eşantion de 1123, intervievate prin metoda.

Citeşte şi:

Sondaj CSCI: Victor Ponta, favorit la Cotroceni

Prim-ministrul Victor Ponta ar câştiga cursa pentru funcţia de preşedinte al României, dacă alegerile prezidenţiale ar avea loc duminica viitoare, arată un sondaj CSCI realizat în decembrie.

Mugur biruitorul. Isărescu i-ar învinge la prezidenţiale şi pe Ponta, şi pe Antonescu

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, i-ar învinge atât pe Crin Antonescu, cât şi pe Victor Ponta în turul al doilea al algerilor prezidenţiale.

INFOGRAFIE Sondaj: 62% din români ar fi de acord ca Basarabia să se unească cu România

Potrivit unei cercetări realizate de INSCOP Research la comanda ziarului „Adevărul“, 61, 7% din români ar fi de acord ca Republica Moldova să se unească cu România în cazul în care Basarabia ar rata procesul de integrare în UE.

INFOGRAFIE Sondaj: Românii se bazează, în criză, doar pe familie şi pe Dumnezeu

Potrivit unei cercetări realizate de INSCOP Research, respondenţii n-au încredere în instituţiile statului pentru rezolvarea principalelor temeri cu care se confruntă.

INFOGRAFIE Sondaj: Un român din trei crede că relaţiile cu maghiarii sunt bune

29,2% din respondenţi spun că românii şi minoritatea maghiară se înţeleg bine, potrivit unei cercetări INSCOP Research, realizată la comanda „Adevărul“. 29,1% din români susţin însă că relaţiile cu ungurii sunt rele

INFOGRAFIE Adevărul despre România: un sfert dintre români vor monarhie

27,2% din români ar alege ca formă de guvernământ monarhia, conform barometrului „Adevărul despre România“. Este cel mai ridicat procent din ultimii 23 de ani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite