Sondaj CSCI: Iohannis se menţine în topul încrederii. Unde se situează PNL în raport cu PSD

Sondaj CSCI: Iohannis se menţine în topul încrederii. Unde se situează PNL în raport cu PSD

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta FOTO Mediafax

75% dintre români au, în continuare, încredere în preşedintele Klaus Iohannis, pe locul doi aflându-se, la distanţă mare, premierul Victor Ponta, potrivit unui sondaj CSCI. PNL se menţine pe prima poziţie la capitolul intenţie de vot, însă la distanţa mică de PSD.

Ştiri pe aceeaşi temă

75% dintre cei intervievaţi au declarat că au încredere în preşedintele Klaus Iohannis, relevă ultimul sondaj efectuat de CSCI. Pe locul doi se află premierul Victor Ponta cu 41%, urmat de primarul general al Capitalei Sorin Oprescu,cu 37%, de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cu 33%, şi de fostul preşedinte Traian Băsescu - 18%. Deşi partidul se bucură de prima poziţie în clasamentul intenţiei de vot, copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au fost cotaţi cu 16%, respectiv 14%.

Potrivit sursei citate, la alegerile parlamentare, 42% din cei chestionaţi ar vota cu PNL, 39% cu PSD-UNPR-PC. PLR ar obţine 5% din voturi, UDMR - 4%, Partidul M10 al Monicăi Macovei - 3%, România Unită (formaţiunea înfiinţată de deputatul Bogdan Diaconu) - 3%, iar PMP doar 1%, cu mult sub pragul electoral.

Sondajul a fost efectuat în perioada 20-24 aprilie 2015, prin metoda CATI. CSCI a intervievat 1090 de persoane, eroarea tolerată fiind de 3,1%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: