Scandal în Parlament pe tema proiectului ce prevede introducerea obligativităţii Certificatului Verde pentru anumite categorii profesionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion FOTO Inquam Photos / George Călin
George Simion FOTO Inquam Photos / George Călin

Deputaţii AUR au intrat în Şedinţa Comisiei de Sănătate, în timpul dezbaterii proiectului de lege ce introduce obligativitatea Certificatul Verde pentru anumite categorii profesionale. Copreşedintele formaţiunii, George Simion, a acuzat parlamentarii de la PNL, USR şi PSD că doresc să treacă amendamentele pe repede înainte în Comisii pentru a ajunge cât mai repede la vot în Camera Deputaţilor.

Copreşedintele AUR, George Simion a acuzat membrii Comisiei de Sănătate că încearcă să treacă pe repede înainte amendamentele la proiectul de lege ce prevede introducerea obligativităţii Certificatului Verde pentru anumite categorii profesionale. 

Potrivit parlamentarului, termenul de depunere a amendamentelor este 12 noiembrie. 

Simion l-a întrebat pe deputatul PSD Alexandru Rafila ce poate face el, care are anticorpi, dacă va ajunge să i se interzică accesul în Parlament.

„Ce facem domnule Rafila cu cei care au anticorpi, cum sunt eu, că mi-am făcut test. O să ziceţi mâine poimânine că nu mai am acces în Parlament?”, l-a întrebat George Simion pe deputatul PSD Alexandru Rafila. 

Vicepreşedintele Comisiei, deputatul PSD Florin Buicu a explicat că „un pacient care a trecut prin boală, şi dovedeşte acest lucru, un pacient care este testat şi un pacient care este vaccinat - sunt cele 3 variante prevăzute de Certificatul Verde”. 

Potrivit preşedintelui Comisiei de Sănătate, deputatul PNL Nelu Tătaru, Comisia se va reuni în şedinţă pentru a da raport în momentul în care bva exista consens asupra amendamentelor. El a mai explicat că în ceea ce îi priveşte pe cei ce nu se pot vaccina, există amendamente ce prevăd ca pe o perioadă de 60 de zile testele să fie plătite de către stat, dar şi eliberarea unui Certificat Verde la numai 10 zile de la prima doză de vaccin anti-COVID-19, urmând ca acesta să fie anulat în cazul în care nu este administrată şi doza următoare. 

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, luni, la solicitarea grupului parlamentar al USR, urgentarea procesului legislativ în comisii şi introducerea pe ordinea de zi a plenului, sub rezerva primirii raportului, a propunerii legislativ ce prevede introducerea obligativităţii Certificatului de Vaccinare pentru anumite categorii profesionale, după ce proiectul a fost iniţial respins în plenul Senatului. 

Camera Depuataţilor este for decizional privind adoptarea proiectului legislativ. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite