Scandal în Parlament. Opoziţia a forţat revocarea lui Dragnea. Lider PSD: „În politică, doar boii sunt consecvenţi“; „Cu «mă» vorbeşti la tine acasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Iordache alături de Daniel Suciu, liderul de grup al PSD.FOTO Mediafax
Florin Iordache alături de Daniel Suciu, liderul de grup al PSD.FOTO Mediafax

Şedinţa de plen din Parlament s-a lăsat din nou cu jigniri între Putere şi Opoziţie, după ce PNL şi USR au cerut vot în plen pentru revocarea lui Liviu Dragnea şi a lui Florin Iordache din conducerea Camerei Deputaţilor. Raluca Turcan a acuzat faptul că PSD pregăteşte falsificarea stenogramelor, în timp ce liderul deputaţilor social-democraţi a spus că „doar boii sunt consecvenţi“. În acest timp, Cătălin Rădulescu, deputatul AKM, huiduia.

Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL: „Proiectul privind revocarea lui Dragnea a fost dezbătut şi votat săptămâna cu 113 voturi pentru. Proiectul pentru revocarea lui Iordache a fost dezbătut şi votat. E obligatoriu să aibă loc prezentarea stenogramelor şedinţei trecute, astfel încât să poată fi publicate deciziile în Monitorul Oficial. Nicio şedinţă de vot final nu va fi validată de PNL şi Opoziţie dacă unul dintre cei doi revocaţi conduc şedinţele de vot final.  De la tribuna Camerei, avertizăm că în urma conducerii acestei instituţii de căte Dragnea şi subalternii săi au loc abuzuri: şedinţele sunt conduse ilegal de persoane revocate şi se intenţionează falsificarea stenogramelor de şedinţă, ceea ce e un abuz, la care pot pela doar nişte infractori“.

Daniel Suciu, liderul deputaţilor PSD: „Opoziţia trebuie să-şi facă numărul. În politică, doar boii sunt consecvenţi. Nu mai fiţi consecvenţi!“.

Robert Turcescu, deputat PMP: „Îi reamintesc domnului Suciu declaraţia făcută în ianuarie 2015. Citez: «Noi am nu abdicat de la consecvenţă, chiar dacă am fost boi uneori»“. .

În timp ce vorbea Florin Roman (PNL), deputatul PSD Cătălin Rădulescu, zis „Mitralieră“, ţipa spre acesta. „Domnul Mitralieră, când vă adresaţi cu «mă», cred că o faceţi la dvs acasă, nu în Parlament. Liniştiţi-l pe domnul Mitralieră“, a fost replica lui Roman. 

Deputatul PNL Pavel Popescu: „Dau cu vorba, nu cu bastonul. Lăsaţi-mă să vorbesc. Pe mine nu mă leagă domnul Orban cu prenadez de scaun “, a declarat Popescu, după ce Iordache i-a tăiat microfonul. 

***

Votul pentru schimbarea lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor nu a fost înregistrat pe stenograme, deci nu există oficial, susţin surse parlamentare pentru „Adevărul“. Motivul? Opoziţia nu a vorbit la microfon, aşa cum cere legea. Aşadar, Liviu Dragnea rămâne în continuare al treilea om în stat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite