Romeo Stavarache se ţine cu dinţii de funcţii. I-a blocat pe liberalii băcăuani să-şi depună candidatura la funcţia de vicepreşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romeo Stavarache, un lider liberal cu mare influenţă
Romeo Stavarache, un lider liberal cu mare influenţă

Liberalii băcăuani vor rămâne fără funcţia de vicepreşedinte al PNL, la nivel naţional, după ce Romeo Stavarache, reţinut ieri de procurori şi eliberat din cătuşe de Curtea de Apel Bacău, a tergiversat numirea altcuiva. Motivul? Ar fi putut pierde funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene. Biroul Politic Judeţean l-a desemnat pe senatorul Dragoş Luchian să participe la Congresul PNL, care are loc astăzi şi sâmbătă în Capitală.

Aflat sub control judiciar, Romeo Stavarache, preşedintele PNL Bacău face jocuri politice. În timp ce edilul Bacăului se afla ieri seară în proces, la Curtea de Apel, unde procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Bacău au cerut arestarea pentru 30 de zile, pentru primar şi afaceriştii Liviu Goian şi Liviu Cenuşă, Biroul Permanent Judeţean al Organizaţiei din Bacău al PNL a luat decizia desemnării unui alt candidat pentru funcţia de vicepreşedinte, la Congresul PNL din Capitală, unde funcţia de preşedinte este disputată de Klaus Iohnnis şi Ioan Ghişe.

Parlamentarii PNL de Bacău, dar alţi lideri ai organizaţiei au aprobat ieri ca organizaţia judeţeană să fie reprezentată de senatorul Dragoş Luchian. În acestă dimineaţă, preşedintele Romeo Stavarache a anunţat că va candida pentru acestă funcţie, dar câteva ore mai târziu a spus că renunţă la şansa de a fi ales vicepreşedinte PNL la nivel naţional. „Şedinţa Biroului Judeţean PNL a avut loc aseară, la ora 17, când Romeo Stavarache era în proces. Dată fiind situaţia delicată, am dorit să avem şi o soluţie de rezervă, în cazul în care dumnealui nu poate candida. Astfel a fost desemnat senatorul Dragoş Luchian. În această dimineaţă, am fost anunţaţi că va candida preşedintele Romeo Stavarache, iar acum, în cadrul unei conferinţe, a spus că nu consideră oportun să candideze, dată fiind expunerea negativă în media“, a precizat deputatul Viorica Marcu.

Edilul băcăuan, aflat sub control judiciar, a reafirmat faptul că este nevinovat şi că are încredere în Justiţie:  "Ieri a fost cea mai grea zi din viata mea. Eu sunt convins că instanţa a inţeles, numai şi pentru faptul că sunt astăzi aici în acest birou. Nu vreau să spun nimic despre denunţători, ancheta este în derulare. Toţi cei care mă cunosc ştiu ce fel de om sunt. Nu am venit la primărie să fac avere. Sunt convins că se va face dreptate", a declarat Romeo Stavarache pentru B1TV. "Am decis că este mai bine să nu candidez pentru o funcţie de conducere în PNL. Am foarte mare incredere in justitie", a adăugat liderul PNL Bacău, la B1 TV, citat de ziuanews.

Senatorul Dragoş Luchian a refuzat să ofere o declaraţie, în contextul delicat în care se află organizaţia liberală, în mijlocul celui mai mare scandal de corupţie din Bacău, din ultimii 10 ani. „Prefer să nu dau nicio declaraţie, în aceste momente delicate pentru partid. Sperăm să se mai liniştescă lucrurile şi vom vedea în viitor ce este de făcut“, a spus senatorul Luchian.

Romeo Stavarache a reuşit astfel să blocheze accesul altcuiva pentru o funcţie cu vizibilitate la nivel naţional, care altfel ar fi putut deveni viitorul preşedinte al Organizaţiei PNL Bacău, afirmă mai mulţi liberali din partid. Deocamdată, edilul Bacăului are probleme serioase cu legea, care pun în discuţie chiar exercitarea funcţiei de primar, pentru care se află la al treilea mandat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite