Reacţii la decizia instanţei în cazul Ridzi: „Nu e dosar politic pentru că nu are adversari”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia magistraţilor Curţii  Supreme, de condamnare a fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, a rămas fără ecou în rândul politicienilor. Contactaţi de “Adevărul”, aceştia s-au ferit să comenteze decizia, care nu este definitivă şi au evitat să vorbească despre un dosar politic.

Condamnarea fostului ministru PDL nu a agitat spiritele în rândul foştilor săi colegi, care au subliniat că deciziile judecătoreşti nu trebuie comentate de politicieni.

Potrivit deputatului PDL Mircea Toader, deşi pedeapsa “a fost mare”, nu se poate vorbi despre un dosar instrumentat politic. De altfel, democrat-liberalul a opinat că, în România, nu au existat astfel de dosare.

„În general, nu comentez hotărârile justiţiei. Nu cunosc dosarul, sentinţa oricum nu este definitivă.. A fost pedeapsă mare, dar nu a fost dosar politic. Asta cu dosarele politice e o gogoriţă. Ca om, sigur că e foarte delicată situaţia, dar nu comentez. Nimeni nu este mai presus de lege. Să arătăm că nu contează cine eşti, politician sau simplu om, pedeapsa este egală pentru toţi. Eu nu cred în dosare politice. Dosarele politice e se fac aşa: am declarat ceva care nu convine nu ştiu cui şi apoi se găseşte o chichiţă. Aşa ceva nu există şi n-a existat niciodată“, a precizat Toader pentru “Adevărul”.

Opinia sa este împărtăşită şi de colega de partid, Andreea Paul, care a avertizat că politicienii nu trebuie să comenteze deciziile justiţiei.

“Politicienii nu au ce căuta a comenta deciziile instanţei judecătoreşti. Sunt comentarii nefericite care lezează în mod direct independenţa justiţiei şi pe care le fac tocmai cei cărora le este frică de această independenţă”, a declarat deputatul PDL.

Iordache (PSD): Nu e dosar politic, nu are adversari

Pentru deputatul PSD Florin Iordache, condamnarea trebuie privită din perspectiva semnalelor pe care le transmite pe plan extern. În opinia sa, nu se poate vorbi despre un dosar instrumentat politic, pentru că Ridzi nu ar fi avut “adversari”.

“Ce să vă spun, când un ministru, indiferent că este într-o guvernare, este condamnat, este un semnal extern destul de urât. Cum a fost condamnată sau motivele pentru care a fost condamnată, mi-e greu să mă pronunţ. În niciun caz nu poate să bucure sau să spunem că dacă este o condamnare din partea unui coleg din alt partid politic există o anumită stare de ... Este delicat subiectul. Nu aş putea merge mai departe cu subiectul, pentru că nu ştiu cine ar fi putut fi adversarii politici ai doamnei Ridzi”, a explicat Iordache.

În ce priveşte actualii colegi de partid ai Monicăi Iacob Ridzi, aleasă deputat pe listele PPDD, senatorul Tudor Ciuhodaru a preferat, de asemenea, să se abţină de la comentarii.

Nu comentăm deciziile justiţiei. Ştiţi că nu am făcut-o niciodată. Justiţia trebuie să fie egală peste tot. Nu mă interesează de unde este, cine este cel condamnat, oricând justiţia trebuie să fie aceeaşi petnru cetăţenii României. Eu cred că justiţia este ultima speranţă a României!”, a afirmat Tudor Ciuhodaru.

Citeşte şi:

Monica Iacob Ridzi, condamnată la cinci ani de închisoare pentru corupţie

Magistraţii Curţii Supreme au decis luni condamnarea fostului ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Decizia nu este definitivă.

Dan Bitman, audiat vineri la Curtea Supremă în dosarul de corupţie al fostului ministru Monica Iacob Ridzi

Solistul Dan Bitman a fost audiat vineri de Instanţa Supremă, ca martor, în dosarul de corupţie al fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi. Acesta a declarat că a fost solicitat personal de fostul demnitar pentru filmarea unui spot şi susţinerea unui concert cu ocazia evenimentelor de Ziua Tineretului.

Ridzi: „Să dăm bani la handicapaţi, la chestii care te apucă plânsu’, mila!”

În cadrul unui dosar trimis în instanţă de DNA, fostul Ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, este acuzată că ar fi complotat, alături de mai mulţi colegi din Minister, pentru a deturna bani publici.

Ridzi, dată pe mâna judecătorilor

Deputata PDL Monica Iacob-Ridzi, acuzată de patru infracţiuni de corupţie în dosarul organizării Zilei Tineretului - 2 mai 2009, a fost trimisă ieri în judecată de procurorii DNA.

Monica Iacob-Ridzi: N-am greşit cu nimic din punct de vedere penal, politica îşi cerea, hidos, o victimă

Ancheta în cazul deputatei PDL Monica Iacob-Ridzi, fost ministru al Tineretului, a fost finalizată. Procurorii DNA vor transmite rechizitoriul la Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite