Reacţia lui Ponta la cererea DNA de urmărire penală a lui Oprea: „Îmi este şi prieten şi mi-a fost un partener foarte loial“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Victor Ponta nu a vrut să comenteze solicitarea DNA de începere a urmăririi penale pe numele fostului vicepremier Gabriel Oprea pentru că nu vrea să-i facă rău, arătând că Oprea îi este prieten.

„Gabi Oprea îmi este şi prieten şi mi-a fost un partener foarte loial în tot ceea ce am făcut. Cred că, dacă fac vreun comentariu acum, nu pot decât să îi fac rău“, a afirmat Victor Ponta, pentru DC News Live.

DNA cere încuviinţarea urmării penale a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea pentru abuz în serviciu după ce s-ar fi folosit de poliţiştii de la Rutieră pentru a face 1.607 deplasări în 2015. Mai mult,  fostul ministru ar fi pus ilegal la dispoziţia procurorului general Tiberiu Niţu coloană oficială. Şi pentru asta procurorii îl acuză de abuz în serviciu. Tiberiu Niţu şi prim-adjunctău său s-au abţinut de la soluţionarea cererii DNA.

Astfel, DNA arată că, din probele administrate în acest caz, a rezultat că în perioada menţionată, Gabriel Oprea ar fi fost însoţit în cvasitotalitatea deplasărilor, într-un regim rezervat de lege exclusiv preşedintelui României, preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului şi prim-ministrului.

Misiunile lui Gabriel Oprea ar fi inclusiv şi deplasări zilnice la sediului Ministerului de Interne, dar şi misiuni săptămânale la şedinţele de Guvern, „împrejurări care nu pot fi calificate ca situaţii deosebite în sensul avut în vedere de legiuitor”. 

Mai mult, Poliţia Rutieră însoţea deplasările la destinaţii cu caracter privat (vizite particulare, sediile unor partide politice, restaurante, revenirea zilnică la locuinţa personală), inclusiv în afara programului de lucru şi în zilele nelucrătoare, situaţii în care nu poate fi justificată în mod obiectiv o urgenţă.

„Sunt nevinovat“

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a susţinut luni o declaraţie de presă în care a precizat că nu se consideră vinovat, însă a susţinut demersurile justiţiei până acum şi o va face şi în continuare.

 „În primul rând, respect şi am respectat legile României în toată activitatea mea. Mă consider nevinovat, iar acest lucru se va demonstra mai devreme sau mai târziu. Aşa cum scrie şi în comunicatul emis de Direcţia Naţională Anticorupţie, persoana faţă de care s-a cerut avizul de începere a urmării penale beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Am susţinut demersurile justiţiei şi vom sprijini şi în continuare. Consider că am aceleaşi drepturi în faţa justiţiei ca orice alt român. Consider că am aceleaşi drepturi în faţa justiţiei ca orice alt român. Voi spriji demersurile pentru aflarea adevărului şi nu voi îngreuna mersul anchetei. În egală măsură îmi voi apăra drepturile de cetăţeanVoi pune la dispoziţia organelor toate documentele necesare. Ştiu că viaţa politică presupune riscuri dintre cele mai variate, inclusiv acela de a deveni o victimă colaterală în luptele pentru putere purtate de alţii. Nu regret deciziile politice pe care le-am luat şi nu îmi voi schimba principiile niciodată, indiferent de situaţia în care mă voi afla. UNPR este un partid puternic în ciuda loviturilor primite de adversarii politici. Mergem mai departe. Aşa să ne-ajute Dumnezeu.”, a declarat senatorul Gabriel Oprea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite