Radu Mazăre despre Remus Cernea: “Tâmpitul, în loc să alerge pentru noi care l-am susţinut, se ceartă cu biserica”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mazăre: "L-am adoptat mai chinuit şi el, tâmpitul se ceartă cu biserica"     FOTO: Adevărul
Radu Mazăre: "L-am adoptat mai chinuit şi el, tâmpitul se ceartă cu biserica"     FOTO: Adevărul

Liderul PSD Constanţa Radu Mazăre, a solicitat, luni, deputatului USL Remus Cernea să îşi retragă iniţiativa, prin care se doreşte eliminarea finanţării activităţii cultelor din România şi mai mult să ceară scuze public Bisericii Ortodoxe, dar şi Organizaţiei PSD Constanţa care l-a sprijinit să ajungă deputat.

Radu Mazăre a precizat că Organizaţia PSD Constanţa nu a fost consultată de Remus Cernea în legătură cu iniţiativa parlamentară. Edilul Constanţei a consultat prin vot , participanţii la conferinţa organizaţiei judeţene a partidului, care au avut aceeaşi opinie ca şi Radu Mazăre.

Liderul PSD Constanţa a declarat că a decis foarte greu să îl “adopte” pe Remus Cernea, la insistenţa premierului Victor Ponta, ca să poată fi încheiată o alianţă.

Primarul Constanţei a adăugat că dacă Remus Cernea nu îşi va retrage iniţiativa legislativă “îi va rupe picioarele” în caz că îl prinde la Constanţa. Radu Mazăre nu a ezitat să îl numească pe deputat “un tâmpit”  care a ales să se certe cu biserica în loc să rezolve problemele esenţiale legate de mediu.

“Sunt supărat pe deputatul Cernea. Am aflat eu ieri de la ştiri, dar nici prin cap nu mi-a trecut că ar putea fi unul de-al nostru. Că de fapt l-am adoptat, mai greu, mai chinuit, că ne-a rugat premierul să-l luăm ca să poată să închidă alianţa. Până la urmă l-am adoptat şi el, tâmpitul, că altfel cum să-i spun când mi-au spus ziariştii că el a făcut o iniţiativă să nu mai fie finanţate cultele de la buget, de la guvern. A avut această iniţiativă domnul deputat de la Verzi, în loc să alerge pentru noi care l-am susţinut, l-am ajutat ca să iasă deputatul constănţenilor. În loc să alege să ne deblocheze multe lucruri blocate, inclusiv pe chestiuni de mediu, el, domnul de la Bucureşti, de acolo din sferele lui înalte are alte preocupări. El se ceartă el cu biserica, cu popii, un tâmpit”, a afirmat Mazăre potrivit Agerpress.

“Mă sună oamenii, că suntem şi în postul paştelui, ce e cu nebunul ăla de ce ne-ai pus să îl votăm?”, a mai spus Radu Mazăre la un post TV.

Remus Cernea susţine că iniţiativa lui nu a fost înţeleasă şi că el nu crede că îşi vor retrage sprijinul colegii din PSD, dimpotrivă.

Remus Florinel Cernea se află la primul mandat de deputat şi activează în Legislativ în cadrul Comisiei pentru drepturile omului, culte şi probleme ale minorităţilor naţionale.  În decembrie,  Remus Cernea a ales să depună jurământul în plenul Camerei Deputaţilor, doar pe Constituţia României, el optând pentru varianta prevăzută în legea jurământului de credinţă al parlamentarilor care face abstracţie de formula religioasă.

La rândul său, premierul Victor Ponta a declarat, luni, că propunerea deputatului lui Remus Cernea nu a fost discutată şi nu are susţinerea USL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite