Purtătorul de cuvânt al Guvernului: "Suntem într-o situaţie fără precedent, când o decizie a CCR intervine în timpul derulării procedurii de angajare a răspunderii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului
Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului

Executivul va consulta Parlamentul cu privire la procedura care se impune în cazul Legii educaţiei, în condiţiile în care decizia de miercuri a Curţii Constituţionale intervine în timpul derulării procedurii de angajare a răspunderii, situaţie nemaiîntâlnită până acum, a anunţatpurtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

"Guvernul a luat act de decizia Curţii Constituţionale şi aşteaptă motivarea acesteia. După motivarea deciziei Curţii Constituţionale, Guvernul se va consulta cu Parlamentul privind procedura care se impune în cazul legii educaţiei naţionale, având în vedere că suntem într-o situaţie fără precedent, când o decizie a Curţii Constituţionale intervine în timpul derulării procedurii de angajare a răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului. Guvernul apreciază, în continuare, că Legea Educaţiei Naţionale este extrem de importantă în cadrul procesului de reformare a statului şi a sistemului educaţional din România", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean, citată de Mediafax.

Curtea Constituţională a constatat, miercuri, că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern, ca urmare a retragerii Legii educaţiei din Senat, de către Executiv.

Citiţi aici mai multe despre decizia Curţii Constituţionale.

Citiţi aici ameninţarea voalată a UDMR-ului că va ieşi de la guvernare dacă Legea Educaţiei nu păstrează actualele prevederi privind predarea istoriei românilor şi a geografiei României în limba maghiară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite