PSRO îl dă în judecată pe Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Social Românesc va contesta la Tribunalul Bucureşti folosirea însemnului PSRO de catre partidul lui Traian Băsescu, Miscarea Populară. Utilizarea unui însemn asemănător de formaţiunea fostului şef de stat urmăreşte, potrivit nemulţumiţilor din partidul lui Mircea Geoană, atragerea de voturi.

„Partidul Social Românesc are o decizie definitivă şi irevocabilă a Tribunalului Bucureşti, care confirmă că semnul permanent propriu al formaţiunii noastre politice este reprezentat de o inimă şi stema ţării. Cu acest însemn, P.S.RO este înscris în registrul partidelor politice, neexistând niciun fundament pentru care, din punct de vedere juridic, cineva ar putea să-i conteste autenticitatea. Nu acelaşi lucru poate spune şi Traian Băsescu, cel care, în numai câteva zile de când a preluat şefia Mişcării Populare, a şi reuşit primul său plagiat în calitate de şef al acestei formaţiuni, folosind simbolul Partidului Social Românesc, inima, în sigla noului său partid", precizează PSRO într-un comunicat de presă.

Formaţiunea condusă de Mircea Geoană precizează că potrivit articolului 5 alin. 1 din Legea partidelor politice nr 14/2003, republicată la 10 iunie 2015: „fiecare partid politic trebuie să aibă denumire integrală, denumire prescurtată şi semn permanent proprii. Denumirea integrală, denumirea prescurtată şi semnul permanent trebuie să se deosebească clar de cele ale partidelor anterior înregistrate, fiind interzisă utilizarea aceloraşi simboluri grafice, oricare ar fi figura geometrică în care sunt încadrate“, acesta fiind „articolul de lege încălcat de Traian Băsescu“. În baza articolului menţionat, Partidul Social Românesc îşi formulează contestaţia pe care o va depune la Tribunalul Bucureşti.

„Faptul că Traian Băsescu încearcă, prin această metodă neortodoxă, să inducă electoratul în eroare, mai ales că buletinele de vot pe care cetăţenii vor pune ştampilele sunt alb-negru, ceea ce face confuzia şi mai probabilă, este tocmai realitatea că a decis să renunţe la vechea siglă a Partidului Mişcarea Populară. Văzând că alegerile se apropie, recurgerea la acest tertip a reprezentat, pentru Traian Băsescu, calea cea mai rapidă de a lua voturi nemeritate, moralitatea fiind lăsată deoparte, corectitudinea faţă de electorat fiind neimportantă, iar tot ce contează constă într-un număr cât mai mare de ştampile puse pe o siglă plagiată“, mai susţin cei din PSRO. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite