PSD: „Traian Băsescu nu vrea să numească pe absolut nimeni pe cele două funcţii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PSD critică dur decizia lui Traian Băsescu de a respinge cele două propuneri de procurori şefi FOTO Mediafax
PSD critică dur decizia lui Traian Băsescu de a respinge cele două propuneri de procurori şefi FOTO Mediafax

Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD, critică dur decizia lui Traian Băsescu de a-i refuza pe Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie pentru funcţia de Procuror general şi cea de procuror-şef al DNA. Ivan susţine că această decizie a preşedintelui era de aşteptat pentru că Traian Băsescu doreşte să prelungească cât mai mult interimatul celor doi procurori aflaţi acum în funcţie.

„Traian Băsescu nu vrea în viitorul apropiat să numim în cele două funcţii pe absolut nimeni, din moment ce ne cere să revizuim o lege dată de Monica Macovei şi pe care noi am criticat-o că este proastă, este legea în vigoare. Traian Băsescu ştie foarte bine că durează foarte mult schimbarea unei legi, nu se poate face pe fugă, trebuie dezbătută public, trebuie gândit foarte bine, prin urmare este mulţumit cu persoanele actuale în funcţii, cu interimatul lor şi nu vrea să numească pe absolut nimeni", a precizat Cătălin Ivan, despre decizia lui Traian Băsescu.

El a arătat că decizia şefului statului de a respinge propunerile era de aşteptat.

„Din alt punct de vedere, decizia sa nu surprinde pe nimeni. Ce s-a întâmplat la CSM, execuţia publică în loc de audiere a celor doi, ne-a arătat foarte clar intenţiile lui Traian Băsescu. Ştiam şi ne aşteptam că aşa va face, prin urmare nu a surprins pe nimeni. Numai că explicaţia pe care ne-a dat-o ne arată că nici nu vrea să numească pe cineva în perioada imediat următoare", a spus Ivan.

El a adăugat că oricine ar fi propus în cele două funcţii nu va fi numit.

„Pe oricine am propune, oricât de transparent, oricât de bine pregătit, nu se poate numi nimeni, nu va numi pe absolut nimeni. Suntem o ţară la mâna şi depindem cu toţii de toanele unui singur om, care ocupă abuziv funcţia de preşedinte de stat", a susţinut Ivan.

Preşedintele Traian Băsescu a respins propunerile de numire a lui Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie pentru funcţia de procuror general şi, respectiv, cea de şef al DNA.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite