Protejatul vicepremierului Liviu Dragnea a câştigat şefia CJ Teleorman cu 81% din voturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Candidatul USL, Adrian Gâdea (dreapta), i-a luat locul lui Dragnea la şefia CJ Teleorman  FOTO Adevărul
Candidatul USL, Adrian Gâdea (dreapta), i-a luat locul lui Dragnea la şefia CJ Teleorman  FOTO Adevărul

Candidatul USL pentru şefia Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, este noul preşedinte al instituţiei, în urma alegerilor de duminică el obţinând 81 la sută din voturi, potrivit rezultatelor finale furnizate de Biroul Electoral Judeţean.

Actualul vicepreşedinte al CJ Teleorman Ionuţ Adrian Gâdea a fost ales preşedinte al instituţiei în locul lui Liviu Dragnea.

Astfel, conform rezultatelor finale furnizate luni dimineaţă de Biroul Electoral Judeţean, Ionuţ Adrian Gâdea (USL) a fost votat de 103.879 de alegători (81%), fiind urmat de Constantin Amarie (PDL), cu 16.562 de voturi valabil exprimate (12,9%) şi Tudor Neagu (PPDD), cu 6.231 de voturi valabil exprimate (4,9 %).

Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean Teleorman, prezenţa la vot la alegerile de duminică a fost de 38,6 %.

Alegerile parţiale pentru preşedinţia CJ Teleorman au fost organizate ca urmare a alegerii lui Liviu Dragnea în funcţia de deputat în Colegiul 3 Alexandria.

Tot duminică în Teleorman, au avut loc alegeri pentru funcţia de primar al municipiului Turnu Măgurele şi al comunei Bujoru, în timp ce în comuna Călmăţuiu de Sus au fost organizate alegeri parţiale pentru completarea Consiliului Local.

La Turnu Măgurele au avut loc alegeri după ce fostul primar Nicolae Mohanu (USL) a fost ales senator, iar la scrutinul de duminică s-au confruntat cinci candidaţi: Dănuţ Cuclea (USL), Georgică Păunescu (PDL), Cătălin Mitrică (PPDD), George Turcu (PRM) şi Gae Cristian Felix (PER).

Conform rezultatelor furnizate de BEJ, noul primar al oraşului Turnu Măgurele este candidatul USL Dânuţ Cuclea, care a fost votat de 6.584 de alegători. El a fost urmat de Georgică Păunescu (PDL), cu 1459 de voturi şi Cătălin Mitrică (PPDD), cu 504 voturi.

În localitatea Bujoru, alegerile au fost câştigate tot de candidatul USL. Astfel, Gică Sârbu a câştigat alegerile cu 668 de voturi valabil exprimate, urmat de independentul Cristian Boanta, cu 274 de voturi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite