Dezvăluirile procurorului Negulescu: În campania pentru prezidenţiale, Ponta a beneficiat de 2,5  milioane de dolari de la Ghiţă. Şi-a plagiat cariera politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul procuror DNA Mircea Negulescu, cunoscut ca Portocală, a vorbit , într-un interviu pentru Realitatea Plus, despre banii pe care liderul ProRomânia Victor Ponta i-a primit în campania pentru alegerile prezidenţiale din 2014. Negulescu susţine că pentru moment procurorii se prefac că nu ar vede sumele de bani şi probele din dosarul în care e implicat Ponta. Procurorul Portocală a scăpat recent de arest preventiv.

Reporter: De ce aţi ales să vorbiţi tocmai acum?

Mircea Negulescu: Am crezut că e mai bine să nu vorbesc, dar oamenii trebuie să ştie de ce a trebuit să stau eu acolo 21 de zile. Ca să fiu redus la tăcere. M-am hotărât să vorbesc. Vreau ca cetăţeanii şi preşedintele României să afle anumite lucruri.

Cine şi-a plagiat doctoratul e capabil să plagieze şi cariera politică. În campania pentru prezidenţiale, Victor Ponta a beneficta de 2,5  milioane de dolari de la Sebastian Ghiţă prin firme din Ploieşti. ca să aducă în România doi consultanţi politici.L-au consultat pe domnul Ponta în toată campania electorală.

Reporter: E aceeaşi firmă care apare şi dosarul Tony Blair?

Mircea Negulescu: Da, e aceeaşi firmă. Domnul Sebastian Ghiţă voia să ajungă ministrul Tehnologiei, ca să poată avea toate contractele IT din România. Pentru Sebastian Ghiţă, 2,5 milioane de dolari nu reprezintă nimic. E ca şi cum aţi avea dvs 100 de lei în buzunar. Toate aceste informaţii sunt în dosare, doar că cineva nu vrea să le vadă.

Cine nu vrea?

Procurorii. În dosarul ăsta sunt 220 de mii de euro care au fost plătiţi pentru venirea fostului premier al Marii Britanii. Şi aştie 2,5 milioane de dolari.

Există probe în dosar?

Da. Sunt pe conturi bancare.

Ar putea fi inculpat Ponta?

Nu mă interesează asta, dar lumea trebuie să ştie adevărul. Sunt martori care au venit şi au declarat înţelegerile frauduloase ale celor doi. Nu poţi să apari la TV, să pari un tip super ok şi să-ţi minţi electoratul. Să explice ce-i cu acei bani. În acest dosar am fost doi procurori şi doi poliţişti. Nu putem să ne minţim unul pe altul.

Cum aţi ajuns să deschideţi dosarul cu Tony Blair?

Am urmări banii care au plecat din firmele lui Sebastian Ghiţă şi au ajuns în Marea Britanie. Nu a fost ceva special. Nu vreau să paradesc pe nimeni, vreau ca adevărul să iasă la lumină. Dacă tot vin alegerile, să alegem în cunoştinţă de cauză.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite