Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a refuzat portofoliul Afacerilor Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis (dreapta) a refuzat oferta premierul Victor Ponta (stânga) de a face parte din guvern FOTO:Mediafax
Klaus Iohannis (dreapta) a refuzat oferta premierul Victor Ponta (stânga) de a face parte din guvern FOTO:Mediafax

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a admis, astăzi, într-o conferinţă de presă, că a purtat o discuţie, luni, cu premierul Victor Ponta despre posibilitatea de a intra în Guvern. El a precizat că nu au fost aduse în discuţie Ministerul Afacerilor Externe ori Ministerul Administraiei şi Internelor.

''Fiind ziua în care s-a remaniat Guvernul, evident că am discutat şi despre această chestiune. Şi pot să confirm că am discutat şi posibilitatea de a intra în Guvern. Nu am discutat nici atunci, nici altădată despre postul de la Externe, nici despre postul de la Interne, nici de un alt post care a fost remaniat şi a fost ocupat luni. A fost o discuţie mai degrabă generală. Ne-am oprit în discuţie asupra unui post care mi s-a părut important. Este vorba de Ministerul Afacerilor Europene, dar discuţia a mers repede mai departe'', a declarat Iohannis. 

Acesta a susţinut că i-a explicat premierului că a fost reales pentru un al patrulea mandat de primar al Sibiliului, iar acum nu poate părăsi această funcţie. Iohannis a lăsat să se înţeleagă însă că există posibilitatea să accepte totuşi funcţia de ministru, pe o durata determinată, cu condiţia să rămană şi edil al Sibiului.

''Eu nu pot să plec acum din Sibiu, imediat după ce am fost ales de sibieni. Primul-ministru a înteles acest lucru şi cu asta discuţia a fost încheiată. Nu pot să spun acum ce vom discuta peste şase luni. Acum a fost o discuţie pe care am purtat-o.  Eu cred că am clarificat destul de bine. Pe o perioadă determinată, aş putea să fiu şi primar, şi ministru. Discuţia s-a terminat aşa că rămân la Sibiu'', a spus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite