Klaus Iohannis a trimis o coroană de flori la Colectiv. Este prima dată din 2017 încoace când preşedintele nu a mers personal la locul tragediei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comemorare 6 ani de la incendiul de la clubul Colectiv FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Comemorare 6 ani de la incendiul de la clubul Colectiv FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis o coroană de flori la Colectiv, cu ocazia împlinirii a şase ani de la tragedia în care şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, potrivit G4Media.ro. Este însă primul an, din 2017 încoace, în care şeful statului nu merge la locul tragediei, acolo unde obişnuia să ţină un moment de reculegere.

Coroana a fost depusă în cursul dimineţii de consilierul de stat Cătălina Galer, Departamentul Relatii cu Autoritatile Publice si Societatea Civila, a confirmat pentru G4Media.ro Administraţia Prezidenială.

În 2017, preşedintele Iohannis nu a mers la locul tragediei. Pe pagina sa de facebook a publicat însă, atunci, o fotografie cu numele tuturor celor care au murit în incendiul din 30 octombrie 2015.

64 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma tragicului eveniment petrecut în seara de 30 octombrie 2015 la clubul Colectiv din Bucureşti, unde trupa Goodbye to Gravity susţinea concertul de lansare a unui nou album. Incendiul izbucnit în timpul concertului din cauza unor artificii s-a extins rapid. De asemenea, peste 160 de persoane au fost rănite.

Un monument dedicat memoriei victimelor incendiului din la Clubul Colectiv a fost dezvelit în 2016.

Premierul interimar Florin Cîţu a adus amintit de tragedie pe Facebook şi a transmis că a aprins o lumânare în memoria victimelor. Potrivit preşedintelui liberalilor, deşi au trecut 6 ani, „durerea este la fel de puternică”.

Erată: o versiune anterioară a acestui articol conţinea informaţia eronată că preşedintele Iohannis nu ar fi mers personal, pentru prima dată, în 2021, să depună o coroană de flori la locul incediului din Colectiv. De fapt, preşedintele a mai lipsit şi în 2017. Articolul a fost corectat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite