Ponta, despre vizita în SUA: Nu semnez contracte cu companiile, voi discuta despre planurile viitoare de investiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro

Premierul Victor Ponta a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, programul vizitei pe care o va efectua săptămâna viitoare în SUA, precizând că va avea mai multe întâlniri cu companii private care doresc să investească în România.


„În perioada 21-23 voi efectua o vizită în SUA. Este pentru prima dată când un prim-ministru merge într-o astfel de vizită. Astăzi are loc o întâlnire a ministrului Apărării cu omologul său american. Obiectivele sunt: reafirmarea parteneriatului nostru strategic, întâlnirile cu marile companii care au investit sau vor să investească în România în domeniul energiei, IT şi domeniul industriei de utilaje“, a declarat Victor Ponta.

Premierul a anunţat că va avea mai multe întâlniri şi cu companii străine în vederea construirii unui plan de investiţii.

„Luni voi avea întâlniri cu Motorola, Exxon, Chevron, IBM şi Hewlett-Packard, la nivel guvernamental, cu ministrul pentru comerţ şi pentru energie. Marţi, va avea loc întâlnirea la Casa Albă, cu vicepreşedintele Joe Biden. Miercuri, voi avea întâlniri la Congresu, pentru includerea României în Viza Waiver“, a mai spus Ponta.

Şeful Executivului a mai spus că la întoarcerea din America, se va opri şi la Bruxelles, dar fără a oferi mai multe amănunte.

„În vizită voi fi însoţit de ministrul de Externe, ministrul Educaţiei, ministrul Mediului. Sunt convins că putem considera că relaţiile dintre România şi SUA continuă. Nu fac parte oameni de afaceri în vizită. Nu semnez contracte cu companiile, voi discuta despre planurile viitoare de investiţii. O vizită oficială nu se face prin intermediul vreunei companii private. La întoarcere cred că ne vom opri şi la Bruxelles. Cred că este bine să ne oprim“, a conchis Ponta.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite