Premierul Victor Ponta a ajuns la Bruxelles. Mâine se va întâlni cu Van Rompuy, Barroso şi Hahn

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luni, premierul se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso FOTO Reuters
Luni, premierul se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso FOTO Reuters

Premierul Victor Ponta a ajuns duminică seară la Bruxelles, acolo unde luni se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cu preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, şi cu comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn.

Luni dimineaţă, Ponta se va întâlni cu comisarul Johannes Hahn la sediul Comisiei Europene, potrivit agendei publicate pe site-ul Guvernului. Următoarea întâlnire pe care o avea Ponta la Bruxelles va fi cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Joi, premierul a declarat că principalul subiect al întrevederii dintre el şi Barroso va fi activarea programelor europene. „Principalul subiect nu va fi cel legat de MCV. Sigur, vom vorbi şi despre MCV, dar ce mă interesează este să vorbim de activarea programelor europene. Trebuie să fim siguri că se deblochează”, a declarat joi prim-ministrul.

Un alt subiect important pe agenda întâlnirii dintre cei doi oficiali va fi bugetul multianual.

„Săptămâna viitore, în Consiliul European, foarte posibil să se ia decizia privind bugetul. E clar că vor fi reduceri pentru România, important e să fie cât mai mici”, a mai spus Ponta.

Ponta şi Barroso s-au întâlnit ultima oară în septembrie, atunci când premierul a susţinut că preşedintele CE nu i-a reproşat nimic referitor la „cele 11 puncte” din vara anului trecut.

Într-un comunicat remis pe 29 ianuarie, Executivul preciza că cele 11 puncte convenite cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, au fost îndeplinite în totalitate, iar Guvernul a fost şi continuă să rămână profund angajat în asigurarea independenţei justiţiei şi întărirea statului de drept.

Totuşi, Raportul MCV arată că doar jumătate dintre cele 11 puncte de pe „lista lui Barroso” au fost îndeplinite.

Luni după-amiază, Ponta se va deplasa la sediul Consiliului European, unde va discuta cu preşedintele instituţiei, Herman van Rompuy.

Din delegaţia care îl însoţeşte pe şeful guvernului mai fac parte Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, şi consilierul de stat în cadrul Cancelariei Primului-Ministru Luminiţa Odobescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite