Premierul Ciucă, despre o eventuală agravare a situaţiei din Odesa: „Evaluăm această posibilitate. Pericol există pentru toate ţările din zonă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Guvernul României
FOTO: Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că autorităţile evaluează posibilitatea agravării situaţiei de securitate din Odesa, întrucât trupele ruse bombardează „fără a ţine cont de obiectivele militare sau civile”. Şeful Executivului a precizat că, în acest context, există un pericol pentru toate ţările din regiune, nu doar pentru România.

Întrebat, în cadrul unei conferinţe de presă alături de premierul portughez, dacă este posibilă agravarea situaţiei de securitate din Odesa şi dacă au crescut riscurile ţării noastre, Nicolae Ciucă a transmis:

„În ceea ce priveşte discuţiile legate de contextul securitate şi îngrijorarea manifestată faţă de continuarea ofensivei armatei ruse în Odesa, este normal să fie o îngrijorare pentru noi toţi, putem să aflăm de la mass-media că au loc lovituri punctuale asupra localităţii, fără a se ţine cont că sunt obiective militare sau civile.

Ne determină să evaluăm şi această posibilitate, care, din punctul nostru de vedere, ţinând cont că acum când vorbim, numărul de cetăţenilor ucraineni care au trecut graniţa cu România au depăşit cifra de un milion (...) Aspectul acesta ne îngrijorează şi trebuie să fim pregătiţi să luăm măsuri în consecinţă, ne preocupă soarta comunintăţii româneşti din sudul Ucrainei. Din punct de vedere al pericolului, este pentru toate ţările din zonă şi de aceea măsurile luate la nivelul UE vin tocmai să aducă acel plus de întărire a capacităţilor de apărare şi descurajare pe întreg flancul”.

Premierul Ciucă a discutat cu omologul său din Portugalia despre situaţia de securitate din Ucraina şi a transmis că a fost analizată posibilitatea agravării situaţiei din Odesa, în cazul în care forţele ruse vor continua agresiunea.

Vezi şi: Atac cu rachete în regiunea Odesa

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite