Ponta: Orice om politic care ignoră votul a nouă milioane de cetăţeni e rupt de realitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta s-a arătat mai reţinut în declaraţii privind rezultatele oferite de exit-poll-uri, însă a ţinut să sublinieze că românii s-au prezentat la referendum într-un număr mare, iar rezultatul votului reprezintă " o nouă legitimitate" pentru guvernul pe care îl conduce.

"Aş vrea să-mi exprim satisfacţia şi să mulţumesc Ministerului Administraţiei şi Internelor şi celorlalte instituţii care astăzi au organizat, ca pe 10 iunie, în mod impecabil un scrutin extrem de complicat, precedat de tensiuni politice şi acuze aberante şi abjecte de foarte multe ori. Astăzi n-a existat niciun fel de disfuncţionalitate majoră", a spus şeful Executivului.

Premierul a vorbit, totuşi, despre acuzele care au circulat astăzi în presă, subliniind că "acuzaţiile de fraudă, de denaturare a voinţei electoratului s-au dovedit a fi simple minciuni".

"Consider că această prezenţă masivă, şi dacă exit-poll-urile se vor confirma, la fel şi rezultatul votului - undeva la 90% favorabil -, reprezintă o nouă legitimitate pentru guvernul pe care îl conduc, pentru politicile pe care guvernul le-a promovat. E clar că politicile noastre se bucură de un sprijin al majorităţii populaţiei", a continuat Victor Ponta.

"În mod sigur, datele finale le vom avea în următoarele ore, inclusiv validarea sau nevalidarea urmează a fi stabilită în baza datelor BEC şi apoi de CC, dar vreau să spun că o prezenţă masivă şi un vot covârşitor, sigur, într-o anumită direcţie, ţinând cont că, din 18 milioane de cetăţeni cu drept de vot, aproape trei milioane trăiesc în străinătate. Sunt 1,5 milioane de cetăţeni de etnie maghiară care astăzi au preferat să nu participe la acest scrutin", a adăugat premierul.

Într-un mod subtil, Ponta i-a adresat un mesaj şi preşedintelui care tocmai celebrează succesul său. "Un preşedinte care a fost ales cu cinci milioane şi are peste opt milioane de români care nu-l mai vor în funcţie ar trebui să reflecteze mult mai serios la acest vot şi ar trebui să decidă în ce măsură e legitim sau nu să reprezinte România", a declarat primul ministru. Mai mult, Ponta a spus că "orice om politic care spune că poate ignora votul a în jur de nouă milioane de români este rupt de realitate".

"Guvernul României va respecta toate legile, deciziile CC şi vom acţiona ca un factor de stabilitate şi un factor de progres pentru România în perioada următoare, indiferent de rezultatul final - de validare sau invalidare a referendumului", a mai spus Ponta.

"Aş vrea să fac un apel: Cei care vorbesc despre fraudă, ar trebui să se uite la televiziuni să vadă miile de oameni tineri, care, până la momentul închiderii secţiilor de vot, au stat la coadă, ca să voteze şi să ceară iertare acelor tineri care sunt interesaţi de viitorul ţării lor", a conchis premierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite